De makelaar tussen vraag en aanbod

Het zal je niet verbazen dat een van onze belangrijkste taken het bij elkaar brengen van vraag en aanbod van vrijwilligerswerk is. Is iemand op zoek naar vrijwilligerswerk dan zoeken wij mee naar een passende plek. Onze vacaturebank is hierbij onze grote troef. Inwoners kunnen daar direct reageren op een leuke vrijwilligersfunctie of meer informatie verzamelen voordat ze een beslissing nemen. Uiteraard begeleiden we de inwoner wanneer gewenst ook persoonlijk; je kan bij ons langskomen om te praten over wat je graag zou willen doen voor jezelf, een ander of de stad. (Vrijwilligers)organisaties zijn ook van harte welkom voor advies en ondersteuning om bijvoorbeeld het werven van vrijwilligers makkelijker te maken. Tevens zetten wij ons netwerk in om sneller een vacature ingevuld te krijgen. Kortom; wil je je inzetten voor de stad of heb je iemand nodig om je te helpen? Je bent bij ons op de goede plek!

Ondersteunen en adviseren

Wij geven jullie graag advies op maat over alles wat te maken heeft met vrijwillige inzet. Je kunt bij ons eenvoudig een afspraak maken voor een adviesgesprek of je kan ons bellen. We zijn maandag tot en met vrijdag bereikbaar voor al jullie mogelijke vragen.

Verbinden

Vrijwilligers beschikken over veel talenten en vaardigheden die zij in de jaren hebben opgebouwd en ook vrijwilligersorganisaties bulken van de praktijkervaring en kennis. Wij verbinden organisaties, vrijwilligers en initiatiefnemers om met en van elkaar te leren. Zo hoef je niet altijd het wiel opnieuw uit te vinden.

Zichtbaar maken

Bijna de helft van de Nieuwegeiners zet zich op één of andere manier in als vrijwilliger in de stad. Helaas is lang niet altijd duidelijk hoe essentieel vrijwillige inzet is voor een stad. Wij proberen zichtbaar te maken wat het belang is van deze inzet voor de maatschappij en de mensen zelf.

Waarderen van vrijwilligers in de stad

Naast dat wij organisaties en initiatieven adviseren en ondersteunen bij het vraagstuk; hoe waardeer je vrijwilligers? Vinden wij het ook leuk om zelf aan de slag te gaan met het waarderen van vrijwilligers in de stad. Daarom hechten wij veel waarde aan de nationale dag van de vrijwilliger op 7 december. Op deze dag gaan wij op pad om onze dank en waardering uit te spreken. Maar ook gedurende de rest van het jaar is het belangrijk dat er aandacht wordt besteed aan dit onderwerp; of we nu een BBQ organiseren of een leuk pakketje langs komen brengen, waardering is een prioriteit voor ons.

Deskundigheidsbevordering

Een krachtig onderdeel van het VrijwilligersHuis is onze academie. In het leven geroepen om kennis en vaardigheden van vrijwilligers en organisaties een impuls te geven en bij te dragen aan talentontwikkeling. Het aanbod is divers en in de meeste gevallen gratis!

Bemiddelen

Soms gebeuren er tijdens vrijwillige inzet ook minder leuke dingen. Een conflict met een vrijwilliger, een professionele organisatie die het werk gecompliceerder maakt of misschien een lastige situatie met de gemeente zelf. Als neutrale partij proberen wij bij te dragen aan een oplossing.

Kennisoverdracht

Naast de academie willen wij graag de informatie en kennis die wij in huis hebben delen; landelijke trends, nieuwe tools of gewoon handige informatie om te hebben. Via onze kennisbank kun je op een groot aantal onderwerpen jezelf laten informeren.