Vrijwilligerswerk past bij jou!

Wil jij graag iets doen voor een ander, jezelf verder ontwikkelen, je sociale netwerk uitbreiden of iets teruggeven aan de stad? Dan is vrijwilligerswerk echt iets voor jou! Vrijwilligerswerk is er in alle soorten en maten; klussen bij iemand die het zelf niet meer kan, helpen bij een evenement, aansluiten bij een initiatief in je wijk, anderen inspireren of een maatje zijn voor iemand. De zoektocht naar een passende vacature begint hier.

Vind jouw vrijwilligerswerk op onze vacaturebank!

Naar de vacaturebank

Vind snel en makkelijk

vrijwilligerswerk dat bij jou past

1Ik wil wat doen

Neem een kijkje op onze vacaturebank en ga op zoek naar een leuke vacature die bij jou past. Gevonden? Reageer via het formulier. De organisatie ontvangt dan direct een bericht met daarin jouw interesse in de functie. Kort daarna zal er contact met je worden opgenomen om een afspraak te maken om met je kennis te maken.

Vind een vacature

2Maak kennis

Je hebt een uitnodiging gekregen van de organisatie om met elkaar kennis te maken. Tijdens het gesprek bespreken jullie de vacature, leer je de organisatie kennen en krijg je de ruimte om wat over jezelf te vertellen. Gebruik dit moment ook om aan te geven wat je allemaal wel, maar ook wat je niet kan betekenen voor de organisatie.

Een goed kennismakingsgesprek voeren

3Yes, een match!

Als je na het kennismakingsgesprek nog steeds enthousiast en gemotiveerd bent om te starten en er was ook een goede klik vanuit de organisatie, dan kunnen we spreken van een MATCH. Met de organisatie maak je afspraken over onder andere je werkzaamheden en de uren die je inzetbaar bent. Je bent klaar om aan de slag te gaan.

Deel je MATCH met ons

Hulp nodig?

Misschien helpt dit je verder

Tips bij het Zoeken

Je hebt voor jezelf besloten dat je vrijwilligerswerk wil gaan doen, maar hoe vind je een leuke plek die bij jou past? Om je in deze zoektocht op weg te helpen, geven wij je graag wat tips om het makkelijker te maken.

Bekijk onze tips

Maak een afspraak

Wij denken en zoeken graag met je mee naar een invulling die past bij jouw talenten, wensen en agenda. Dit kan via (beeld)bellen, e-mail of fysiek op onze locatie op het stadshuis. Maak een afspraak via onderstaande link.

Maak een afspraak

Extra Begeleiding

Voor wie het moeilijk vindt om zelf de eerste stap te zetten, bieden we korte begeleiding naar vrijwilligerswerk aan. Samen met een adviseur bekijk je welke ondersteuning wenselijk is om aan de slag te gaan. We helpen waar nodig ook bij het contact met de organisatie.

Extra begeleiding

NIEUWEgeiners

In samenwerking met Steunpunt Vluchtelingen Nieuwegein en Werk en Inkomen Lekstroom (WIL) begeleiden wij inburgeraars bij het vinden van passend vrijwilligerswerk. Participeren in de samenleving via vrijwilligerswerk biedt structuur en levert een bijdrage aan de maatschappij. Daarnaast helpt het bij het leren van de Nederlandse taal en het opbouwen en vergroten van een sociaal netwerk. Organisaties die een plek bieden aan een inburgeraar kunnen gebruik maken van de talenten en vaardigheden van deze NIEUWEgeiners.

 

Lees meer

Nog niet uitgekeken?

Misschien is dit interessant voor jou

Training volgen

Ben je vrijwilliger in Nieuwegein en wil je graag je kennis en vaardigheden vergroten? Via onze academie kun je het hele jaar deelnemen aan gratis trainingen en workshops. Bekijk het steeds wisselende aanbod hier en schrijf je vandaag nog in voor een training!

Bekijk het trainingsaanbod

Handige informatie

Hoe vraag ik een VOG aan? Wat is de maximale vrijwilligersvergoeding? Ben ik verzekerd wanneer ik als vrijwilliger aan de slag ga en mag ik met een uitkering ook vrijwilligerswerk doen? De antwoorden op deze vragen en nog veel meer informatie vind je hier.

Lees meer

Initiatief starten

Ga je liever zelf aan de slag met een project? Bijvoorbeeld om iets te kunnen betekenen voor een bepaalde doelgroep of om de stad levendiger of duurzamer te maken? Hier vind je handige informatie over wat er komt kijken bij het starten van een nieuw initiatief.

Meer informatie

Wijkbus Vreeswijk

Samen met de Gemeente Nieuwegein, Qbuzz en de Provincie Utrecht verzorgen wij het Wijkbus Vreeswijk project. Op 13 december 2021 is de wijkbus gaan rijden en daarmee is de verbinding tussen Vreeswijk en het stadscentrum van Nieuwegein hersteld. De wijkbus wordt bestuurd door een groep enthousiaste vrijwilligers die van maandag tot en met zaterdag passagiers met veel plezier vervoeren. Wil je meer informatie over de wijkbus of vind je het misschien leuk om zelf als chauffeur aan de slag te gaan? Klik dan op de knop hieronder.

Meer informatie