Een bedank hamburger en een waarderingswijntje voor vrijwilligers

  • 08 juli 2022

Zomerse temperaturen en een groene oase, de beste plek voor een informele BBQ waarbij vrijwilligers uit Nieuwegein werden bedankt voor hun inzet. Na een eerdere editie bij zwembad Merwestein was het na de coronaperiode aan Boerderij de Middenhof om het feestje te huisvesten. De vrijwilligers hadden er zin in want nog voordat we goed en wel klaarstaan om de eerste gasten te verwelkomen, is het eerste rijtje bij de ingang al ontstaan.

Hé, jij bent toch van Mantelzorg?
We verwachten vandaag ruim 300 vrijwilligers. Ze komen van kleine initiatieven en van de grote organisaties, maar dat merk of zie je er niet aan af. Het is een feest van herkenning. “Leuk je weer te zien, de laatste keer was op de BBQ bij Merwestein”, het is precies waar dit soort activiteiten hun extra kracht laten zien. Naast het gevoel van waardering voor de inzet die dag in dag uit wordt geleverd, is het ook een moment om elkaar te ontmoeten. Bij de ingang worden de vrijwilligers ontvangen, “hé, jij werkt toch bij Mantelzorg?” “Ja, dat klopt wel een beetje”, klinkt het terug. Wij hebben gezien het grote aantal bezoekers even de hulp ingeschakeld van onze vrienden van Steunpunt Mantelzorg. Met de zon op de gezichten gaat iedereen op zoek naar een fijn plekje om te zitten. “Wij gaan lekker staan, we zitten altijd”, klinkt het vanuit de hoek van de vervoersvrijwilligers. De sfeer is goed.

“Herinneringen ophalen
én nieuwe maken!”


Jullie bedankt voor alles wat jullie doen

Dat het niet een standaard BBQ is, merken we al snel als er onder het genot van een drankje door een groep vrijwilligers die evenementen organiseert al gepland wordt voor 2023 en verder. “Dan hebben wij die en die ook nodig”, “die zitten om de hoek bij de tent” zo makkelijk kan het zijn. “Herinneringen ophalen en nieuwe maken” vertelt één van de vrijwilligers die ons bij het weggaan even bedankt voor de goede zorgen. Een uitspraak die wij altijd zullen beantwoorden met; “nee jullie bedankt voor alles wat jullie doen”.  Als het langzaam wat later wordt, vertrekken de eerste mensen naar huis. Ze hebben nog een avondprogramma en ja, sommigen gaan ook nog even aan de slag als vrijwilliger. Als de zon wat minder fel is, verandert het BBQ idee in een gezellige borrel. Een prima afsluiting van een mooie dag.

Gelukkig hebben we de foto’s nog
Gedurende de dag was Fototeam KenM aanwezig om gezelligheid vast te leggen. Via onderstaande link kun je het fotoalbum bekijken.