Ben je dol op huisdieren en wil je wat voor ze betekenen? door Stichting Amivedi Nederland

Over de organisatie
Ben jij net als wij dol op huisdieren, begaan met hun lot, en graag sociaal actief? Dan zoeken wij jou! Amivedi houdt zich bezig met het registreren van vermiste en gevonden huisdieren. Al onze vrijwilligers werken vanuit huis met de computer en telefoon. Wij hebben landelijk 110 meldpunten en een uitgebreide website waarop mensen hun dieren laten registreren door onze vrijwilligers. Wij komen niet in contact met de dieren zelf, maar met de eigenaren, vinders, dierenasielen, dieren-ambulances, dierenartsen, politie, gemeenten, etc. Als vrijwilliger ben je iedere dag actief, een paar uurtjes per dag, die je zelf in kan delen. Lees meer over vrijwilliger worden bij Amivedi en meld je aan!
Praktische informatie
Vacature

Wat ga je allemaal doen?

Voor onze meldpunten zoekt Amivedi vaste vrijwilligers. Amivedi werkt vanuit ca. 110 meldpunten, verspreid over het hele land. Elk meldpunt ontvangt meldingen uit een bepaald gebied en elk meldpunt wordt gerund door één van de vrijwilligers. Als vaste kracht van Amivedi ondersteunt u één van onze meldpunten. Vanuit huis en met behulp van een eigen computer en telefoon registreert u vermiste en gevonden huisdieren. Hoewel u niet in contact komt met de dieren zelf, helpt u huisdiereigenaren en vinders bij de hereniging van vermiste- en gevonden dieren. Daarbij maakt u gebruik van de Amivedi database maar ook werkt u samen met dierenasiels, dierenambulances en andere instanties. Uw rol hierbij is zowel adviserend als administratief. U controleert namelijk de meldingen die binnenkomen, plaatst ze op onze website en geeft tips aan de melders.

We zoeken iemand die:

  • Een meldpunt wordt meestal door één vrijwilliger vanuit huis bemand, dus een meldpunt bent u 7 dagen in de week, een paar uur per dag, flexibel in te delen.
  • Dit betekent natuurlijk niet dat u steeds thuis moet zijn, want tijdens uw afwezigheid kunnen mensen de voicemail inspreken, waarna u hen kunt terugbellen.
  • Ons vrijwilligerswerk is dus vooral administratief.
  • heel enthousiast is, dol op dieren en begaand met hun lot.
  • Mocht u interesse hebben of meer informatie willen ontvangen over het vrijwilligerswerk bij Amivedi, neem dan contact met ons op!

Wij bieden:

  • Na een inwerkperiode bieden wij je een vrijwilligerscontract aan. Wij worden niet betaald, maar krijgen uiteraard wel onze onkosten vergoed.
  • Heb je interesse, stuur dan een mail naar provincieutrecht@amivedi.com

Overige informatie:

Maatschappelijke stage (MAS)
Onkostenvergoeding (reiskostenvergoeding of anders)
Kennismakingsgesprek
Verklaring Omtrent Gedrag nodig?
Suitable for Englisch speaking volunteers
Geschikt voor vrijwilligers die extra begeleiding nodig hebben
Ja, ANBI status
Solliciteren
< Terug naar overzicht