Vrijwilliger ondersteuning laatste levensfase door ZorgSpectrum locatie Vreeswijk

Over de organisatie

ZorgSpectrum is actief in de zich ontwikkelende branche van zorg en dienstverlening voor mensen met chronische aandoeningen. Wij zijn er voor de zorg, ondersteuning en behandeling van mensen in een gevorderde fase van een of meer chronische aandoeningen, en dan met name voor ouderen. Het gaat daarbij om mensen met veel voorkomende ziekten als dementie, de ziekte van Parkinson en cardiovasculaire problematiek, maar ook om hen met minder frequent voorkomende aandoeningen als bijvoorbeeld MS en ALS. Omdat het vaak gaat om aandoeningen die pas in een latere fase van het leven optreden, gaat het in veel gevallen om mensen op hogere leeftijd. Maar ook medioren kunnen al te maken krijgen met progressieve aandoeningen die hun leven ingrijpend veranderen. Ook zij behoren daarmee tot onze doelgroep. Onze klanten c.q. onze klantsegmenten zijn medioren en senioren uit het zuidelijk deel van de provincie Utrecht met een levensveranderende chronische aandoening.
Onze activiteiten, diensten en producten dragen bij aan de mogelijkheden van de cliënt de leefwijze te behouden zoals die was voordat de aandoening het leven veranderde. Wij helpen mensen en hun netwerk de gevolgen die een chronische aandoening met zich mee brengt, zo klein mogelijk te houden. We gaan daarbij uit van de principiële zelfstandigheid van mensen die zelf en met hun naasten bepalen waarbij en in welke fase van hun aandoening zij hulp en ondersteuning nodig hebben.

Praktische informatie
Vacature

Wat ga je allemaal doen?

Wie niet lang meer te leven heeft, is het liefst thuis. Voor de zorg zijn er meestal familie en vrienden, professioneel ondersteund door de (wijk)verpleging. Bij ZorgSpectrum willen we graag zowel cliënten als familie en vrienden bijstaan in die laatste levensfase. Hierin werken we samen met vrijwilligers. Deze vrijwilligers zijn er voor de zieke zelf en voor hun naasten. Dat kan overdag zijn, maar ook ‘s nachts. Dat doen we in samenwerking met Proxima Terminale Zorg Thuis. Om nog meer mensen in de laatste levensfase te kunnen ondersteunen, zijn ZorgSpectrum en Proxima Terminale Zorg Thuis** op zoek naar vrijwilligers. Als vrijwilliger bied je tijd, aandacht en ondersteuning aan de zieke zelf en ontlast je de familie. Er zijn is het belangrijkste. Belangrijk is dat je betrokken bent en dat je overdag óf ’s nachts (van 23.00 uur-7.00 uur) inzetbaar bent. De werktijden worden in overleg vastgesteld. Omdat dit niet planbaar is, nemen wij contact met je op als een cliënt of familie het fijn vindt ondersteund te worden. Je bepaalt dan zelf of het jou uitkomt. Je houdt dus de regie over óf en hoe vaak je ingezet wilt worden. **Voor deze functie kom je als vrijwilliger in dienst bij Proxima Terminale Zorg Thuis en word je door Proxima opgeleid voor deze bijzonder functie. Je kunt bij een aanvraag dan ingezet worden in een van de huizen van Zorgspectrum in Vianen, Houten of Nieuwegein. Ook ben je dan beschikbaar om bij mensen thuis in gezet te worden. Zelf kun je kiezen in welke gemeente je dat wenst.

We zoeken iemand die:

  • Zelfstandig
  • Evenwichtig
  • Flexibel
  • Sociaal Vaardig
  • Respectvol en zorgzaam voor de patient en zijn of haar naasten

Wij bieden:

  • zinvol en boeiend werk met soms onvergetelijke ervaringen
  • 2-daagse introductietraining
  • goede begeleiding en scholing (een speciale vooropleiding is niet nodig)

Overige informatie:

Maatschappelijke stage (MAS)
Onkostenvergoeding (reiskostenvergoeding of anders)
Kennismakingsgesprek
Verklaring Omtrent Gedrag nodig?
Suitable for Englisch speaking volunteers
Geschikt voor vrijwilligers die extra begeleiding nodig hebben
Nee, geen ANBI / SBBI status
Solliciteren
< Terug naar overzicht

Gerelateerde vacatures