Vrijwilliger meting fairtradeproducten door Stichting Fairtrade Nieuwegein

Over de organisatie
De Stichting Fairtrade Nieuwegein bestaat sinds februari 2010. Het doel van de stichting is het mondiale bewustzijn voor fairtrade in de Nieuwegeinse samenleving te vergroten. Sinds oktober 2010 draagt Nieuwegein onafgebroken de titel Fairtrade Gemeente. Fairtrade staat voor eerlijke handel met respect voor mens en milieu. Boeren en producenten ontvangen niet alleen een eerlijke prijs voor hun inspanningen; door langdurige handelsrelaties aan te gaan kunnen investeringen gedaan worden waardoor producenten en de gemeenschappen waarvan zij onderdeel uitmaken zelfstandig en onafhankelijk in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien.
Praktische informatie
Vacature

Wat ga je allemaal doen?

Het doel van de stichting is het mondiale bewustzijn voor fairtrade in de Nieuwegeinse samenleving te vergroten. Je helpt hierbij door winkels, bedrijven en organisaties te benaderen om in kaart te brengen waar fairtradeproducten worden gebruikt. Door deze metingen kan de Gemeente Nieuwegein de titel Fairtrade-gemeente voeren.

We zoeken iemand die:

  • Je bezoekt een aantal winkels, bedrijven of organisaties en legt de fairtradeproducten vast.
  • Je kunt ook winkels, bedrijven of organisaties aanschrijven.

Wij bieden:

  • Een werkgroep binnen de Stichting Fairtrade Nieuwegein voert samen de metingen uit en houdt alle gegevens overzichtelijk bij.

Overige informatie:

Maatschappelijke stage (MAS)
Onkostenvergoeding (reiskostenvergoeding of anders)
Kennismakingsgesprek
Verklaring Omtrent Gedrag nodig?
Suitable for Englisch speaking volunteers
Geschikt voor vrijwilligers die extra begeleiding nodig hebben
Ja, ANBI status
Solliciteren
< Terug naar overzicht

Gerelateerde vacatures