Vrijwilliger door Zonnebloem Nieuwegein Noord

Over de organisatie
Bij de Zonnebloem draait het om mensen. We brengen ze bij elkaar. Staan voor ze klaar. En zetten alles op alles om mensen met een fysieke beperking een onvergetelijke dag te bezorgen. Een lichamelijke beperking hoeft wat ons betreft nooit een belemmering te zijn. We willen dat iedereen volop van het leven kan genieten. De afdeling Zonnebloem Nieuwegein-Noord bestaat uit 35 actieve vrijwilligers (waarvan 7 bestuursleden). Met deze groep mensen organiseren wij jaarlijks diverse activiteiten voor zo’n 175 gasten. Naast ons jaarprogramma worden er ook 1-op-1 activiteiten verzorgd. Ons jaarprogramma bestaat uit: Theatervoorstelling Dorpsspelers, boottocht (samen met Zonnebloem Nieuwegein-Zuid), workshops, kersen eten in Cothen, de Zonnedag en de Kerstviering. Voor onze vrijwilligers staan we ook klaar. 4 keer per jaar is er een vergadering en 2 keer per jaar wordt een uitje georganiseerd. Wil je meer weten over wat wij voor jou kunnen betekenen? Of wil je je aanmelden als deelnemer of als vrijwilliger? Neem dan contact met ons op of kijk op onze website. Contactpersoon: Astrid van Velden, telefoon: 030-6037227 website: https://www.zonnebloem.nl/nieuwegein-noord
Praktische informatie
Vacature

Wat ga je allemaal doen?

Als vrijwilliger bij de Zonnebloem zet je je in voor mensen met een fysieke beperking. Je kunt hen bijzondere momenten bezorgen.

We zoeken iemand die:

  • Met het doen van iets heel kleins kun je al veel betekenen voor iemand anders. En dat kan op verschillende manieren.
  • Als vrijwilliger kun je een (vaste) gast regelmatig bezoeken voor een praatje, deze korte bezoekjes zijn heel waardevol en de gasten kijken er naar uit.
  • Je kunt als afdelingsvrijwilliger een dagje uit bij jou in de buurt begeleiden, maar je kunt ook meehelpen met de voorbereiding van zo'n uitstapje.
  • Dat kan één op één een wandeling door het park zijn, een middagje naar de braderie, winkelen in City of een bezoek aan het theater of een museum.
  • Tevens organiseren we activiteiten voor meerdere gasten tegelijk, bijv. een middag naar een kersenboomgaard, workshops en een kerstviering.

Wij bieden:

  • Wij hebben een activiteitenboekje met één op één activiteiten en een overzicht van ons jaarprogramma. Dat boekje kan je gebruiken om met een gast leuke uitjes te ondernemen.
  • Voor onze vrijwilligers hebben wij twee maal per jaar een eigen activiteit.
  • Geïnteresseerd geraakt? Wil je meer weten over wat jij voor onze afdeling kan betekenen? Neem dan contact met Astrid van Velden, telefoon 030-603 72 27 of kijk op onze website. https://www.zonnebloem.nl/nieuwegein-noord

Overige informatie:

Maatschappelijke stage (MAS)
Onkostenvergoeding (reiskostenvergoeding of anders)
Kennismakingsgesprek
Verklaring Omtrent Gedrag nodig?
Suitable for Englisch speaking volunteers
Geschikt voor vrijwilligers die extra begeleiding nodig hebben
Ja, ANBI status
Solliciteren
< Terug naar overzicht