Vrijwillige hoofdbewoner Pitstop Nieuwegein door Leger des Heils Midden Nederland

Over de organisatie
Het Leger des Heils Midden Nederland is er voor mensen die kampen met complexe problemen op meerdere gebieden in hun leven. Het Leger des Heils gelooft dat een combinatie van persoonlijke betrokkenheid bij het leven van kwetsbare mensen en professionele hulpverlening een wezenlijke bijdrage kunnen leveren aan een samenleving waarin alle mensen tot hun recht komen.
Praktische informatie
Vacature

Wat ga je allemaal doen?

Een goede buur of verre vriend(in)? Wij zoeken een gewone buurman of -vrouw (1 persoon) die extra aandacht heeft voor de mensen met wie hij/zij leeft. Je gaat wonen in PITSTOP, in een leuk pand in het centrum. Je medebewoners zijn mannen en/of vrouwen, die een nieuwe start maken in de maatschappij. In wiens leven veel mis is gegaan en in financiële, sociale of psychische problemen zijn gekomen. Zij vragen aanmoediging om hun leven weer op de rit te krijgen, zodat ze na een periode weer sterk genoeg zijn om verder te gaan op een nieuwe plek. Op PITSTOP ben jij als vrijwilliger een goede buur die extra aandacht biedt, geen hulpverlener. De hulpverleners van het Leger des Heils werken met de bewoners een aantal keer per week aan hun werk- en leerdoelen. Als hoofdbewoner lever je een bijdrage aan deze vorm van opvang door het zijn van een goede buur en door betrokken te zijn bij de deelnemers. Deze bijdrage bestaat uit: • Je bent aanspreekpunt en een luisterend oor voor je huisgenoten • Je legt en onderhoudt contact met de buurt met aandacht voor uitbreiding van het sociale netwerk van je huisgenoten • Je bent een signalerende brugfunctie tussen je huisgenoten en de ambulante begeleiders. Je hoeft dus niet zelf over te gaan tot acties m.b.t. inhoudelijke doelen van deelnemers. Voor meer info: https://www.legerdesheils.nl/midden-nederland/de-pitstop

We zoeken iemand die:

  • - Affiniteit met de doelgroep: Hart voor kwetsbare mensen en van betekenis willen zijn in hun leven
  • - Bereid tot het volgen van scholing, intervisie en begeleiding
  • - Respecteren van de christelijke visie en conformeert zich aan de gedragscode.
  • - Tenminste 1 jaar beschikbaar
  • - Niet in een eigen behandelingstraject (met professionele hulp, denk aan psychiatrie, verslaving, schulden, rouw/verlies)

Wij bieden:

  • - Een leerzame tijd en ervaring
  • - Wonen tegen een gereduceerde prijs
  • - Begeleiding van een multidisciplinair team en Scholingsaanbod voor vrijwilligers

Overige informatie:

Maatschappelijke stage (MAS)
Onkostenvergoeding (reiskostenvergoeding of anders)
Kennismakingsgesprek
Verklaring Omtrent Gedrag nodig?
Suitable for Englisch speaking volunteers
Geschikt voor vrijwilligers die extra begeleiding nodig hebben
Ja, ANBI status
Solliciteren
< Terug naar overzicht

Gerelateerde vacatures