Taalhuis Vianen zoekt taalvrijwilligers voor de kinderactiviteiten! door Bibliotheek Vianen

Over de organisatie
Bibliotheek Vianen bruist! Je vindt er uiteraard boeken voor heel veel leesplezier. Daarnaast zijn er tal van (lokale) activiteiten op het gebied van ontmoeting, taalontwikkeling, mediawijsheid en cultuur. Loop eens binnen en ontdek de bibliotheek!
Praktische informatie
Vacature

Wat ga je allemaal doen?

Wil jij kinderen met een taalachterstand helpen bij hun taalontwikkeling? Heb je affiniteit met kinderen en vind je het leuk om taalspelletjes en –oefeningen met hen te doen en hen zo spelenderwijs letters en woorden te leren? Dan is Taalhuis Vianen op zoek naar jou! Het Taalhuis Je kunt het je misschien nauwelijks voorstellen. Maar in Vianen heeft rond de 11% van de inwoners moeite met lezen en schrijven. Lezen, schrijven en omgaan met de computer is dus niet voor iedereen vanzelfsprekend. Kinderen van ouders met een taalachterstand, ontwikkelen zich vaak ook onvoldoende in hun taalvaardigheden. Zo ontstaat een cirkel. Taalhuis Vianen wil deze cirkel graag doorbreken door zowel de ouders als hun kinderen te helpen in hun taalontwikkeling. De Taalinloop Elke woensdag en zaterdagochtend (10:00 – 12:00) komen taalvrijwilligers en gemotiveerde taalvragers naar de (digi)Taalinloop in de Bibliotheek om samen aan de slag te gaan met (digi)taal. Dit levert niet alleen mooie ontmoetingen op, maar is vooral een laagdrempelige en ontspannen manier om de (digi)taalvaardigheid te vergroten van mensen die daar moeite mee hebben. Het zijn leerzame en tegelijk gezellige ochtenden waarbij iedereen op zijn of haar eigen taalniveau werkt. Taalhuis Vianen werkt er hard aan om meer mensen te bereiken zodat meer mensen de taalhulp krijgen die ze nodig hebben. We willen daarom een extra onderdeel aan onze taalhulp toevoegen: het helpen van kinderen in hun taalontwikkeling. Zo kunnen ouders samen met hun kinderen naar de Taalinloop komen en worden zij allebei (maar apart van elkaar) een stap vooruit geholpen. Wat doe je als Taalvrijwilliger voor taalhulp aan kinderen? Als Taalvrijwilliger ben je één van de gezichten van de Taalinloop waarin kinderen geholpen worden in hun taalontwikkeling. Je bent wekelijks op zaterdag- en/of woensdagochtend aanwezig in de Bibliotheek om ervoor te zorgen dat kinderen zich welkom en veilig voelen. Iedere week doe je taalspelletjes met hen, taaloefeningen en stimuleer je de spreekvaardigheid. Dit doe je op een laagdrempelige, ontspannen manier zodat het plezier bij de kinderen voorop staat en zij het vooral ook leuk vinden om (terug) te komen. Om deze taken zo goed mogelijk te vervullen ontvang je coaching van een taaldocent, training en intervisie.

We zoeken iemand die:

  • Je hebt affiniteit met kinderen en taal. Een onderwijsachtergrond is niet noodzakelijk maar een pré.
  • Je bezit een aanstekelijk enthousiasme en kunt goed samenwerken.
  • Je staat open voor andere culturen en nieuwe ontmoetingen.
  • Je bent bereid de basistraining voor taalvrijwilligers te volgen en aan te sluiten bij de intervisie bijeenkomsten (4x per jaar).
  • Je bent op woensdag- en/of zaterdagochtenden van 10:00 – 12:00 uur beschikbaar.

Wij bieden:

  • Als Taalvrijwilliger doe je ervaring op met mensen en kinderen vanuit allerlei culturen. Het is een vrijwilligersfunctie die veel voldoening geeft omdat je écht een verschil kunt maken voor mensen.
  • Je kunt een fijne werkomgeving verwachten met betrokken collega’s en je kunt je persoonlijk ontwikkelen door middel van training en intervisie. Daarnaast is er volop ruimte voor eigen inbreng.
  • Ben je geïnteresseerd in deze veelzijdige vrijwilligersfunctie? Neem dan contact op met Sandra Dhondt | 06 - 30560424 | vianen@taalhuislekstroom.nl

Overige informatie:

Maatschappelijke stage (MAS)
Onkostenvergoeding (reiskostenvergoeding of anders)
Kennismakingsgesprek
Verklaring Omtrent Gedrag nodig?
Suitable for Englisch speaking volunteers
Geschikt voor vrijwilligers die extra begeleiding nodig hebben
Ja, ANBI status
Solliciteren
< Terug naar overzicht

Gerelateerde vacatures