ReumaNederland zoekt wijkhoofden in Nieuwegein door ReumaNederland

Over de organisatie

ReumaNederland strijdt voor een beter leven met reuma vandaag en een wereld zonder reuma morgen.

Reuma grijpt dagelijks in op het leven van bijna 2 miljoen mensen. ReumaNederland wil dat reuma als ziektebeeld verdwijnt. Tot die tijd zetten wij ons in voor een betere kwaliteit van leven voor mensen met reuma.

Praktische informatie
Vacature

Wat ga je allemaal doen?

Strijd mee tegen reuma: word wijkhoofd ReumaNederland streeft naar een beter leven met reuma voor alle 2 miljoen mensen met reuma. Daar is onderzoek voor nodig. Door als wijkhoofd te helpen bij de organisatie van de collecte tijdens de collecteweek van ReumaNederland van 18 tot en met 23 maart 2019 helpt u ons geld op te halen en ons doel te realiseren. Wij zoeken een wijkhoofd in Batau-Noord (Burgen) en in Hoog-Zandveld. Meest voorkomende chronische ziekte  Reuma is een verzamelnaam voor ruim 100 aandoeningen aan gewrichten, spieren en pezen. Wist u dat 1 op 9 Nederlanders kampt met een vorm van reuma, zoals artrose, reumatoïde artritis of jeugdreuma? Dagelijks krijgen 700 mensen de diagnose reuma. Daarmee is reuma de meest voorkomende chronische ziekte in Nederland. Reuma is nu een onzichtbare ziekte, maar heeft nog steeds grote impact op het dagelijkse leven. Twee derde (69%) van reumapatiënten wordt dagelijks beperkt in zijn of haar dagelijkse activiteiten door pijn, vermoeidheid of verminderde mobiliteit. Televisiepresentatrice Anita Witzier, ambassadeur van ReumaNederland: ‘ReumaNederland is de belangrijkste financier van onafhankelijk wetenschappelijk reumaonderzoek in Nederland. ReumaNederland is volledig afhankelijk van giften van particulieren en bedrijven. Als wijkhoofd bent u dan ook van groot belang. Als u meehelpt, helpt u het leven van 2 miljoen Nederlanders te verbeteren.’

We zoeken iemand die:

  • Helpt u mee? Komt u ook in actie voor ReumaNederland? Door als wijkhoofd te helpen bij de organisatie van de collecte tijdens de collecteweek van ReumaNederland van 18 tot en met 23 maart 2019 helpt u ons geld op te halen en ons doel te realiseren.

Wij bieden:

  • ReumaNederland is volledig afhankelijk van giften van particulieren en bedrijven. Als wijkhoofd bent u dan ook van groot belang. Als u meehelpt, helpt u het leven van 2 miljoen Nederlanders te verbeteren.’ Als dank ontvangt u een kleine attentie, maar vooral de dankbaarheid van alle reumapatiënten.
  • U kunt u opgeven via: vrijwilligers@reumanederland.nl Bel voor meer informatie met: Els Voerman (ReumaNederland Nieuwegein) 06-50403095 of met het ReumafNederland in Amsterdam: 020-589 64 71

Overige informatie:

Maatschappelijke stage (MAS)
Onkostenvergoeding (reiskostenvergoeding of anders)
Kennismakingsgesprek
Verklaring Omtrent Gedrag nodig?
Suitable for Englisch speaking volunteers
Geschikt voor vrijwilligers die extra begeleiding nodig hebben
Ja, ANBI status
Solliciteren
< Terug naar overzicht

Gerelateerde vacatures