ReumaNederland zoekt collectanten in Nieuwegein door ReumaNederland

Over de organisatie

ReumaNederland strijdt voor een beter leven met reuma vandaag en een wereld zonder reuma morgen.

Reuma grijpt dagelijks in op het leven van bijna 2 miljoen mensen. ReumaNederland wil dat reuma als ziektebeeld verdwijnt. Tot die tijd zetten wij ons in voor een betere kwaliteit van leven voor mensen met reuma.

Praktische informatie
Vacature

Wat ga je allemaal doen?

Strijd mee tegen reuma: word collectant ReumaNederland streeft naar een beter leven met reuma voor alle 2 miljoen mensen met reuma. Daar is onderzoek voor nodig. Door te collecteren of organisator te worden voor de collecteweek van ReumaNederland van 18 tot en met 23 maart 2019 helpt u ons geld op te halen en ons doel te realiseren. Meest voorkomende chronische ziekte  Reuma is een verzamelnaam voor ruim 100 aandoeningen aan gewrichten, spieren en pezen. Wist u dat 1 op 9 Nederlanders kampt met een vorm van reuma, zoals artrose, reumatoïde artritis of jeugdreuma? Dagelijks krijgen 700 mensen de diagnose reuma. Daarmee is reuma de meest voorkomende chronische ziekte in Nederland. Reuma is een onzichtbare ziekte, maar heeft nog steeds grote impact op het dagelijkse leven. Twee derde (69%) van reumapatiënten wordt dagelijks beperkt in zijn dagelijkse activiteiten door pijn, vermoeidheid of verminderde mobiliteit. Televisiepresentatrice Anita Witzier, ambassadeur van ReumaNederland: ‘ReumaNederland is de belangrijkste financier van onafhankelijk wetenschappelijk reumaonderzoek in Nederland. ReumaNederland is volledig afhankelijk van giften van particulieren en bedrijven. Als collectant, wijkhoofd of organisator van de collecteweek bent u dan ook van groot belang. Als u meehelpt, helpt u het leven van 2 miljoen Nederlanders te verbeteren.’ Waar draagt u als collectant aan bij? ReumaNederland besteedt gemiddeld ongeveer 80% van de inkomsten aan de kernactiviteiten: onderzoeksfinanciering, voorlichting, patiëntenactiviteiten en belangenbehartiging. Onze kosten bedragen gemiddeld ongeveer 20% van de inkomsten en blijven al jaren ruim binnen de 25% die het CBF als norm stelt.

We zoeken iemand die:

  • Strijd mee tegen reuma: word collectant. Helpt u mee? Komt u ook in actie voor ReumaNederland? Het kost slechts een paar uurtjes van uw tijd en elk uurtje is meegenomen.

Wij bieden:

  • Als dank voor uw inzet ontvangt u een kleine attentie maar vooral veel dankbaarheid van reumapatiënten.
  • U kunt u opgeven via: vrijwilligers@reumanederland.nl. Bel voor meer informatie met: Els Voerman (Reumafonds Nieuwegein) 06-50403095 of met ReumaNederland in Amsterdam: 020-589 64 71

Overige informatie:

Maatschappelijke stage (MAS)
Onkostenvergoeding (reiskostenvergoeding of anders)
Kennismakingsgesprek
Verklaring Omtrent Gedrag nodig?
Suitable for Englisch speaking volunteers
Geschikt voor vrijwilligers die extra begeleiding nodig hebben
Ja, ANBI status
Solliciteren
< Terug naar overzicht

Gerelateerde vacatures