Gastvrouw of gastheer in Museum Warsenhoeck door Historische Kring Nieuwegein / Museum Warsenhoeck

Over de organisatie
De Historische Kring Nieuwegein (HKN) is de informatiebron voor het cultuurhistorische erfgoed binnen de gemeente Nieuwegein. De HKN beheert en exploiteert Museum Warsenhoeck in het Natuurkwartier in het prachtige Park Oudegein. Je kunt er een reis maken door de geschiedenis van ‘t Geyn, Jutphaas, Vreeswijk en het moderne Nieuwegein. Elk jaar zijn er drie tentoonstellingen rond een historisch thema. Regelmatig wisselende exposities tonen foto’s en prenten uit onze rijke collectie. Op zolder vind je 6 maal per jaar een nieuwe expositie van hedendaagse kunst. De gastvrouwen en –heren vertellen graag verhalen bij onderdelen van de collectie. Samen met Het Vreeswijks Museum en de Museumwerf Vreeswijk geven wij het kwartaaltijdschrift “Cronyck de Geyn” uit met mooi geïllustreerde verhalen over de geschiedenis van Nieuwegein, van prehistorie tot recent, bewoners, gebouwen, waterwegen en gebeurtenissen.
Praktische informatie
Vacature

Wat ga je allemaal doen?

Ontvangen van gasten in het Museum Warsenhoeck en de gasten wegwijs maken in Museum Warsenhoeck. Deze functie is vaak een startpunt voor andere taken binnen het museum of Historische Kring Nieuwegein.

We zoeken iemand die:

  • Het leuk vindt om samen met een collega gasten in het museum te ontvangen.
  • Interesse heeft in de geschiedenis van Nieuwegein en daar in de praktijk meer van wil leren.
  • Een beperkt aantal keren per jaar op woensdag-, zaterdag- en/of zondagmiddag 2 (wintertijd) of 3 (zomertijd) uur in het museum dienst kan doen.

Wij bieden:

  • Een enthousiast team van collega's in een inspirerende werkomgeving
  • een gezellige eindejaars bijeenkomst voor al onze vrijwilligers en een jaarlijkse thema bijeenkomst samen met de vrijwilligers van het Vreeswijks Museum en de Museumwerf Vreeswijk

Overige informatie:

Maatschappelijke stage (MAS)
Onkostenvergoeding (reiskostenvergoeding of anders)
Kennismakingsgesprek
Verklaring Omtrent Gedrag nodig?
Suitable for Englisch speaking volunteers
Geschikt voor vrijwilligers die extra begeleiding nodig hebben
Ja, ANBI status
Solliciteren
< Terug naar overzicht

Gerelateerde vacatures