Gastvrouw/man door ZorgSpectrum locatie Vreeswijk

Over de organisatie

ZorgSpectrum is actief in de zich ontwikkelende branche van zorg en dienstverlening voor mensen met chronische aandoeningen. Wij zijn er voor de zorg, ondersteuning en behandeling van mensen in een gevorderde fase van een of meer chronische aandoeningen, en dan met name voor ouderen. Het gaat daarbij om mensen met veel voorkomende ziekten als dementie, de ziekte van Parkinson en cardiovasculaire problematiek, maar ook om hen met minder frequent voorkomende aandoeningen als bijvoorbeeld MS en ALS. Omdat het vaak gaat om aandoeningen die pas in een latere fase van het leven optreden, gaat het in veel gevallen om mensen op hogere leeftijd. Maar ook medioren kunnen al te maken krijgen met progressieve aandoeningen die hun leven ingrijpend veranderen. Ook zij behoren daarmee tot onze doelgroep. Onze klanten c.q. onze klantsegmenten zijn medioren en senioren uit het zuidelijk deel van de provincie Utrecht met een levensveranderende chronische aandoening.
Onze activiteiten, diensten en producten dragen bij aan de mogelijkheden van de cliënt de leefwijze te behouden zoals die was voordat de aandoening het leven veranderde. Wij helpen mensen en hun netwerk de gevolgen die een chronische aandoening met zich mee brengt, zo klein mogelijk te houden. We gaan daarbij uit van de principiële zelfstandigheid van mensen die zelf en met hun naasten bepalen waarbij en in welke fase van hun aandoening zij hulp en ondersteuning nodig hebben.

Praktische informatie
Vacature

Wat ga je allemaal doen?

Als vrijwilliger ga je ondersteuning bieden op de afdeling TBO (Tijdelijk Bij Ons) in de locatie Vreeswijk. Op deze afdeling verblijven mensen tijdelijk als men door omstandigheden even niet zelfstandig kan wonen. Dit tijdelijk verblijf kan variëren van enkele dagen tot een aantal weken of maanden. Voor deze afdeling zoeken wij vrijwilligers die in overleg ondersteuning bieden bij diverse activiteiten. Dit kan zijn het verzorgen van de koffie/thee, even met iemand een stukje wandelen, een praatje maken of een spelletje. De ondersteuning vindt plaats tussen 10.00 - 19.00 uur. Tijden en dag(deel) in overleg.

We zoeken iemand die:

  • Sociaal
  • affiniteit met de doelgroep
  • humor
  • geduld

Wij bieden:

  • een gezellige groep collega's
  • scholing

Overige informatie:

Maatschappelijke stage (MAS)
Onkostenvergoeding (reiskostenvergoeding of anders)
Kennismakingsgesprek
Verklaring Omtrent Gedrag nodig?
Suitable for Englisch speaking volunteers
Geschikt voor vrijwilligers die extra begeleiding nodig hebben
Nee, geen ANBI / SBBI status
Solliciteren
< Terug naar overzicht

Gerelateerde vacatures