BESTUURSSECRETARIS (M/V) door Historische Kring Nieuwegein / Museum Warsenhoeck

Over de organisatie
De Historische Kring Nieuwegein (HKN) is de informatiebron voor het cultuurhistorische erfgoed binnen de gemeente Nieuwegein. De HKN beheert en exploiteert Museum Warsenhoeck in het Natuurkwartier in het prachtige Park Oudegein. Je kunt er een reis maken door de geschiedenis van ‘t Geyn, Jutphaas, Vreeswijk en het moderne Nieuwegein. Elk jaar zijn er drie tentoonstellingen rond een historisch thema. Regelmatig wisselende exposities tonen foto’s en prenten uit onze rijke collectie. Op zolder vind je 6 maal per jaar een nieuwe expositie van hedendaagse kunst. De gastvrouwen en –heren vertellen graag verhalen bij onderdelen van de collectie. Samen met Het Vreeswijks Museum en de Museumwerf Vreeswijk geven wij het kwartaaltijdschrift “Cronyck de Geyn” uit met mooi geïllustreerde verhalen over de geschiedenis van Nieuwegein, van prehistorie tot recent, bewoners, gebouwen, waterwegen en gebeurtenissen.
Praktische informatie
Vacature

Wat ga je allemaal doen?

Binnen de Historische Kring Nieuwegein zijn meer dan 50 vrijwilligers actief in verschillende werkgroepen. Het bestuur coördineert de diverse werkzaamheden in nauwe samenwerking met de werkgroepen. De secretaris is onder andere verantwoordelijk voor het verslaan van de maandelijkse bestuursvergaderingen, het bijhouden van de actiepunten en de coördinatie van het jaarverslag en de museumregistratie. Een interessante functie in een dynamische vereniging!

We zoeken iemand die:

  • zelfstandig kan opereren
  • een open instelling heeft
  • goed kan samenwerken

Wij bieden:

  • Een enthousiast team van collega's in een inspirerende werkomgeving
  • Een gezellige eindejaars bijeenkomst voor al onze vrijwilligers en een jaarlijkse thema bijeenkomst samen met de vrijwilligers van het Vreeswijks Museum en de Museumwerf Vreeswijk
  • Een ontdekkingsreis door de cultuurhistorie van Nieuwegein

Overige informatie:

Maatschappelijke stage (MAS)
Onkostenvergoeding (reiskostenvergoeding of anders)
Kennismakingsgesprek
Verklaring Omtrent Gedrag nodig?
Suitable for Englisch speaking volunteers
Geschikt voor vrijwilligers die extra begeleiding nodig hebben
Ja, ANBI status
Solliciteren
< Terug naar overzicht

Gerelateerde vacatures