Activiteitenbegeleider boerderij de Achterhof Vrijwilliger m/v door Werk en zorg Fort bij Vechten

Over de organisatie
Werk en Zorg op Fort bij Vechten biedt mensen met een arbeidsbeperking of met een zorgindicatie een interessante en uitdagende plek om te werken aan herstel of voor dagbesteding. Dit wordt aangeboden in combinatie met individuele begeleiding. Alle werkzaamheden op het fort en in het Waterliniemuseum worden uitgevoerd door een team van professionals, vrijwilligers en mensen met een arbeidsbeperking of met een zorgindicatie. Samenwerken staat bij ons centraal. Werkzaamheden worden uitgevoerd in het groenbeheer, de houtwerkplaats, facilitaire dienst, het museum, in het museumcafé en de lunchroom.
Praktische informatie
Vacature

Wat ga je allemaal doen?

Boerderij de Achterhof ligt op een schitterende locatie in een landelijk stiltegebied vlak buiten de bebouwde kom van IJsselstein. De familie van Schaik heeft hier een kleinschalig agrarisch bedrijf met schapen, kleinvee en een aantal koeien. Al meer dan 12 jaar is ‘De Achterhof’ een plek waar mensen met een psychische kwetsbaarheid terecht kunnen voor dagactiviteiten en om aan hun ontwikkeling te werken. De dagactiviteiten zijn laagdrempelig. Meehelpen op de boerderij kan. Maar er zijn ook activiteiten als schilderen, handvaardigheid, aanleren van oude ambachten en educatieve activiteiten. Heel belangrijk op ‘De Achterhof’ is het onderlinge sociale contact. Wij bieden een veilige werkplek waar mensen op maandag, dinsdag en donderdag terecht kunnen. Werkzaamheden - Deelnemers ondersteunen bij het uitvoeren van hun dagactiviteiten. Denk hierbij aan: helpen in de tuin, voeren van de dieren, creatieve activiteiten zoals tekenen/schilderen en handwerken. Net waar je voorkeur naar uit gaat. Belangrijk: iedereen werkt op zijn/haar eigen tempo en niveau. - Aanspreekpunt voor deelnemers en waar nodig doorverwijzen naar de trajectbegeleiders - Bieden van een luisterend oor en ook gezellig praten over wat hen bezighoudt. Meer informatie is te vinden op www.boerderijdeachterhof.nl

We zoeken iemand die:

  • Je hebt affiniteit met de doelgroep en bent gemotiveerd om deelnemers te ondersteunen in hun persoonlijke ontwikkeling.
  • Je bent handig in de tuin of/en beschikt over creatieve kwaliteiten
  • Geduldig is en om kan gaan met weerstanden
  • Sociaal ingesteld en communicatief vaardig is

Wij bieden:

  • Reiskosten vergoeding

Overige informatie:

Maatschappelijke stage (MAS)
Onkostenvergoeding (reiskostenvergoeding of anders)
Kennismakingsgesprek
Verklaring Omtrent Gedrag nodig?
Suitable for Englisch speaking volunteers
Geschikt voor vrijwilligers die extra begeleiding nodig hebben
Nee, geen ANBI / SBBI status
Solliciteren
< Terug naar overzicht

Gerelateerde vacatures