Verbinding tussen jong en oud (deel 6 van de leergang)

Training, Werken met jongeren

Verbinding tussen jong en oud (deel 6 van de leergang)

Deze training is geschikt voor organisaties en teams die met de doelgroep jongeren en/of ouderen werken en aan het begin staan of de wens hebben om meer verbinding tussen jong en oud mogelijk te maken. Bijvoorbeeld door jonge vrijwilligers aan te trekken.

Inhoud
In deze training staat het onderwerp intergenerationeel contact centraal: het mogelijk maken van contact tussen jongeren en ouderen. Dat geldt voor zowel het contact tussen hulpvrager en vrijwilliger als voor intergenerationele verschillen in je vrijwilligersbestand.

Jongeren en ouderen komen elkaar tegenwoordig niet vanzelfsprekend tegen. Simpelweg omdat de fysieke leefwerelden van deze generaties zich veelal op andere plekken afspelen. Met maatschappelijke uitdagingen als een dubbele vergrijzing, polarisatie, krapte op de arbeidsmarkt en de crisissen die elkaar snel opvolgen is het nóg belangrijker dat verschillende groepen elkaar vinden. En dat ze worden uitgenodigd om samen vorm te geven aan hetgeen ze belangrijk vinden in het leven in onze samenleving en binnen jouw organisatie. Deze training is een mogelijkheid voor jou en je organisatie om contact en ontmoeting tussen jong en oud te faciliteren!

 • Je leert begrijpen hoe intergenerationeel contact van toegevoegde waarde is voor zowel jongeren, ouderen, de maatschappij als jouw organisatie.
 • Je leert de invloed van beeldvorming in het contact herkennen, en hoe dit zowel jezelf, jongeren als ouderen beïnvloedt.
 • Je leert hoe je de eerste stappen zet om een gesprek tussen jongeren en ouderen te faciliteren.

Na het volgen van deze training

Verbinding tussen jong en oud is een waardevolle manier om de kloof tussen generaties te overbruggen en samen te werken aan een betere samenleving. In deze training leer je hoe je intergenerationeel contact kunt bevorderen, hoe je je eigen beeldvorming kunt onderzoeken en hoe je een eerste gesprek tussen jong en oud kunt faciliteren. Zo kun je jouw organisatie verrijken met de diversiteit en kracht van jong en oud. Na de training:

 • Heb je inzicht in de relevantie en het waarom van intergenerationeel contact en kun je dit benoemen. Daarmee kun je draagvlak creëren binnen je organisatie, voor de doelgroep en daarbuiten om met dit thema aan de slag te gaan.
 • Ben je je bewust van je eigen beeld naar jongeren en ouderen en hoe dat invloed heeft op je handelen.
 • Heb je handvatten voor hoe je een eerste gesprek tussen jong en oud kunt faciliteren en daarmee samen met hen op ideeën komt voor ontmoeting tussen beiden.

Deze training is onderdeel van de leergang: werken met jongeren voor vrijwilligersorganisaties. 
Kijk ook naar de andere trainingen van deze leergang om jouw organisatie nog aantrekkelijker te maken voor jongeren. 

Belangrijke informatie
Deze training duurt ongeveer 2 uur.
Datum: 11 juli
Inloop: 15:15
Start training: 15:30
Einde training: 17:30

Locatie en adres
Theehuys Museumwerf
Wierselaan 113

Doe je mee?
Deze training bieden we gratis aan, maar is niet vrijblijvend.
Kan je toch de training niet volgen ondanks je inschrijving? Dan horen we dat graag max. 48 uur voor start van de training.

Terug naar overzicht

Startdatum

 • do 11 juli 2024
 • Schrijf u in!

Locatie

Theehuys Museumwerf, Wierselaan 113

Tijdsduur

 • Inloop: 15:15
 • Starttijd: 15:30
 • Eindtijd: 17:30

Kosten

Geen kosten