Oplossingsgerichte communicatie in de informele zorg (verdieping)

Communicatie en PR, Workshop

Oplossingsgerichte communicatie in de informele zorg (verdieping)

In je vrijwilligerswerk heb je contact met verschillende mensen en kom je verschillende hulpvragen tegen. Soms loopt dat contact gemakkelijk en zit je op dezelfde golflengte. Maar het kan ook voorkomen dat de communicatie moeizaam verloopt. Je vindt bijvoorbeeld geen opening in het gesprek, je kunt de vinger niet op de zere plek leggen of je stuit op weerstand. Bijvoorbeeld als iemand overal ‘ja maar’ op zegt, alleen maar beren op de weg ziet of overal over klaagt. Dat kan heel frustrerend zijn. Toch zijn er technieken om het gesprek een positieve wending te geven. In deze workshop maak je kennis met probleemoplossend communiceren door het stellen van oplossingsgerichte vragen en oefen je daarmee. Dat leidt niet alleen tot beter contact, het geeft je ook meer energie en voldoening.

Inhoud
Deze workshop is een verdieping op de workshop ‘Communicatie voor vrijwilligers in de informele zorg’. De workshop is geschikt voor vrijwilligers die basiscommunicatietechnieken beheersen (LSD-methode) of een studie hebben gedaan waarin communicatie met hulpvragers aan de orde kwam.

Belangrijke informatie
Deze workshop duurt ongeveer 2 uur.
Datum: 30 januari
Inloop: 18:45
Start workshop: 19:00
Einde workshop: 21:00

Locatie en adres
Buurtplein de Componist
Diepenbrocklaan 1-4

Doe je mee?
Deze workshop bieden we gratis aan, maar is niet vrijblijvend.
Kan je toch de workshop niet volgen ondanks je inschrijving? Dan horen we dat graag max. 48 uur voor start van de workshop.

Terug naar overzicht

Inschrijven

Inschrijving voor deze cursus is niet meer mogelijk

Locatie

Buurtplein De Componist, Diepenbrocklaan 1-4

Tijdsduur

  • Inloop: 18:45
  • Starttijd: 19:00
  • Eindtijd: 21:00

Kosten

Geen kosten