Omgaan met agressie en grensoverschrijdend gedrag

Hebben jullie veel 1-op-1 contact met inwoners waarbij soms lastige gesprekken plaatsvinden of hebben jullie te maken met een zekere vorm van vrije inloop tijdens activiteiten? Dan sterkt deze training jullie bij het uitvoeren van jullie werkzaamheden.

training aanvragen

Bedrijfshulpverlening (BHV)

Hebben jullie een (eigen) locatie en organiseren jullie regelmatig activiteiten dan is het wenselijk dat ook vrijwilligers weten wat ze moeten doen bij een calamiteit. Zo voeren de vrijwilligers hun werkzaamheden veilig uit en wordt er zorg gedragen voor de veiligheid van henzelf en de bezoekers.

training aanvragen

Vrijwilligers Werven: Nieuwe Inzichten

Waarom reageren er geen mensen op onze vacatures? Hoe komt het dat mensen onze organisatie niet vinden? In deze training geven wij jullie nieuwe inzichten over hoe je vandaag de dag vrijwilligers werft en welke acties daarbij horen.

training aanvragen

Reanimatie + AED

Reanimatie redt levens! Weet jij wat je moet doen bij een hartstilstand? Wij vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk inwoners beschikken over de kennis en vaardigheden om te kunnen en mogen handelen bij een hartstilstand. Daarnaast moedigen wij actief aan om burgerhulpverlener te worden.

training aanvragen

EHBO Sport

Stoten, vallen en botsen. Elke sport brengt risico's met zich mee. Door snel te handelen bij een sportblessure of –ongeval voorkom je erger letsel. Deze training richt zich op de meest voorkomende sportongevallen wat inhoudt dat de training geschikt is voor iedere organisatie die zich bezighoudt met sport en bewegen.

training aanvragen

Fondsenwerving

Hebben jullie een leuk nieuw idee voor de wijk? Of wil een aantal bezoekers van jullie activiteit iets organiseren, maar ligt het geld hiervoor niet op de plank? Deze training leert jullie gevolg te geven aan de uitspraak "geld ligt op straat, je hoeft het alleen op te rapen".

training aanvragen

Crowdfunding

Dagelijks zetten jullie je in voor de Nieuwegeinse samenleving en staan jullie klaar voor de inwoners. Hoe mooi is het dan dat vanuit de stad steun komt op financieel gebied? Leer hoe je een campagne opzet, hier zichtbaarheid voor creëert en uiteindelijk een bedrag kan ophalen voor jullie doelen.

training aanvragen

Communicatietechnieken basistraining

Je hoeft geen psycholoog te zijn om een goed gesprek te kunnen voeren met je hulpvrager/gast/bezoeker/cliënt. Met een paar eenvoudige technieken kom je al een heel eind. In deze workshop gaan jullie daarmee aan de slag. Je gaat kijken naar de rol en invloed die je als vrijwilliger hebt. Daarnaast maak je kennis met de  ‘LSD-gesprekstechniek’ en oefen je daarmee.

training aanvragen

Communicatietechnieken verdieping

In je vrijwilligerswerk heb je contact met verschillende mensen en kom je verschillende hulpvragen tegen. Soms loopt dat contact gemakkelijk en zit je op dezelfde golflengte. Maar het kan ook voorkomen dat de communicatie moeizaam verloopt. Dat kan heel frustrerend zijn. Toch zijn er technieken om het gesprek een positieve wending te geven.

training aanvragen

GOED omgaan met Dementie

Deze training leert jullie stapsgewijs vaardigheden die belangrijk zijn wanneer je in contact komt met mensen met dementie. Jullie leren het herkennen, hoe jullie contact kunnen maken en hoe jullie iemand op de juiste manier kunnen helpen. Of dit nu op straat, op het buurtplein of in de bibliotheek is.

training aanvragen

Eenzaamheid Signaleren

De buurvrouw zit alleen maar binnen, gezellig hoor. Waarom komt die meneer nou nooit naar het koffiemoment? Wellicht geen onwil maar is er wat anders aan de hand. Met deze training geven wij tools om eenzaamheid te signaleren en te herkennen.

training aanvragen

Grenzen Stellen

Nee zeggen, dat doen vrijwilligers vaak van nature liever niet. Terwijl iedereen het zou begrijpen als je een keer niet inspringt op de open dienst of een keer een avond voor jezelf wil. Deze training leert je grenzen aangeven binnen het vrijwilligerswerk en daarbuiten.

training aanvragen

Onbegrijpelijk gedrag (leren) begrijpen

Waarom blijft deze bezoeker steeds hetzelfde vragen? Nee, is toch nee, waarom blijft dat niet hangen? Vaak is er een reden voor bepaald gedrag dat vertoond wordt. Met deze training leer je op de juiste manier (zender en ontvanger) het gesprek aangaan waarbij iedereen in zijn of haar waarde blijft.

training aanvragen

Aanspreken van jongeren

"Daar heb je weer zo'n club die iets van mij wil. Klinkt saai en heb ik echt geen zin in." Het zou zomaar een reactie kunnen zijn van een jongere als jullie contact leggen. Jongeren zijn gevoelig voor wat je hen kunt bieden, niet voor wat jij kan halen. Dit vergt een andere manier van contact maken. Hoe? Dat leer je hier!

training aanvragen

Bereiken van jongeren

Jongeren hebben een verlangen om van betekenis te zijn. Om een bijdrage te leveren aan een mooiere wereld. Maar waarom komen ze dan niet bij jullie organisatie? Waarschijnlijk omdat je ze niet op de manier weet te bereiken waarop zij geactiveerd worden om voor jullie aan de slag te gaan. Wij gaan je helpen.

training aanvragen

Staat jullie training er niet tussen?

Staat jullie training of workshop er niet tussen of heb je de informatie waar je naar op zoek bent niet kunnen vinden? Wij helpen je graag bij het vinden van de antwoorden. We zijn maandag t/m vrijdag bereikbaar tussen 10:00 en 15:00 via info@vrijwilligershuis-nieuwegein.nl of 06 53 97 26 85 Of dien een trainingsverzoek bij ons in.

Trainingsverzoek indienen