Het wordt natuurlijk vrijwilligerswerk genoemd en men denkt niet direct aan geld, maar vrijwilligerswerk brengt wel degelijk kosten met zich mee. Deze kosten kunnen klein van aard zijn, bijvoorbeeld om een uitstapje te bekostigen of om met verjaardagen een kleinigheidje te geven. Maar soms zijn de kosten groter, bijvoorbeeld als er een pluktuin aangelegd gaat worden, een buurtkamer voor ontmoetingen in de wijk een locatie nodig heeft of wanneer er een busje nodig is om de doelgroep van en naar de bezoeklocaties te vervoeren. In de meeste gevallen zijn dit gelden die niet zomaar vrij te maken zijn en zal er dus extern financiering dienen te worden gezocht. Om jullie een beetje op weg te helpen, hebben wij een aantal lokale subsidieverstrekkers en fondsen op een rijtje gezet. Daarnaast hebben wij ook landelijke fondsen opgenomen in het overzicht waarbij wij een keuze hebben gemaakt voor fondsen met bekendheid, een duidelijke aanvraagprocedure en een hoge slagingskans bij de aanvraag.

Lokale subsidies en fondsen

De gemeente

Bij het aanvragen van subsidie denk je wellicht snel dat dat alleen voor grotere organisaties haalbaar is, maar dat is onjuist. Als jullie activiteit meerwaarde heeft voor de samenleving, bijvoorbeeld doordat het de buurt (sociaal) versterkt of doordat het meedoen in de samenleving bevordert dan kun je subsidie aanvragen bij de gemeente.

Subsidie aanvragen

Geins Geluk

Met een bijdrage van Geins Geluk kunnen inwoners maatschappelijke initiatieven realiseren. Initiatieven gericht op een mooie, warme en gezellige stad om in te wonen. Een stad waar ruimte is voor iedereen. Inwoners worden gestimuleerd om hier een bijdrage aan te leveren. Dit kan op vele manieren.

Naar Geins Geluk

Wijknetwerken

Het wijknetwerk, of in sommige wijken het wijkplatform, is ook een plek waar je organisatie of initiatief terecht kan voor steun. Jaarlijks wordt door de gemeente een wijkbudget uitgekeerd aan de netwerken om de leefbaarheid in de wijk te verbeteren. Sluit jij/sluiten jullie aan op deze missie?

Vind jouw wijknetwerk

Crowdfunding

Crowdfunding is een manier om geld, materiaal en fysieke hulp in te zamelen. Er zijn veel crowdfunding platforms, maar Voor Je Buurt is makkelijk in gebruik en je campagne staat snel online. Daarnaast helpen ze je graag met het opzetten van je campagne wanneer je daar ondersteuning bij nodig hebt.

Naar Voor Je Buurt

Landelijke subsidies en fondsen

Oranje Fonds

Houden jullie je bezig met de leefbaarheid in de buurt bevorderen? Brengen jullie inwoners bij elkaar en bouwen jullie aan duurzame relaties die voor een sociaal netwerk zorgen? Of staat meedoen in de samenleving voorop in jullie missie? Dan kan je geld aanvragen bij het Oranje Fonds.

Naar het Oranje Fonds

VSB Fonds

Het VSB Fonds steunt projecten die ervoor zorgen dat iedereen mee kan doen in de samenleving en niemand achterblijft. Staat ontmoeten centraal, dragen jullie bij aan het (verder) ontwikkelen van sociale vaardigheden of gebruiken jullie kunst en cultuur om het sociale leven te verrijken? Kijk dan snel of jullie aan de richtlijnen voldoen.

Naar het VSB Fonds

KF Hein Fonds

Valt jullie project of initiatief onder; cultuur, sociaal werk, natuur & duurzaamheid, podiumkunsten of volksgezondheid dan ben je bij het KF Hein Fonds aan het juiste adres voor geldelijke steun. Met ruim 600 aanvragen per jaar met 70% toekenning is dit een populair fonds dat zich volledig richt op de regio Utrecht.

Naar het KF Hein Fonds

Cultuurfonds

De naam zegt het eigenlijk al, het Prins Bernard Cultuurfonds is afgebakend op het thema Kunst & Cultuur. Stichtingen of verenigingen die theater en/of film maken, zorgen voor monumenten, bezig zijn met de geschiedenis van Nieuwegein of het heerlijk vinden om muziek te maken, kunnen een aanvraag doen bij dit fonds.

Naar het Cultuurfonds

Kansfonds

Is jullie project of initiatief gestart om mensen te helpen die in grote armoede leven? Of ligt de focus op het laten participeren van vluchtelingen in de samenleving waarbij er aandacht is voor de taal- en cultuurverschillen? Het Kansfonds wil dat iedereen een thuis heeft. Sluit jullie missie daarbij aan? Doe dan een aanvraag.

Naar het Kansfonds

Hulp nodig bij je aanvraag?

Wij begrijpen dat de hoeveelheid fondsen die je kunt aanschrijven, projecten waar je aan kunt deelnemen of subsidie die je kan aanvragen wellicht niet direct duidelijkheid biedt. We helpen je graag verder en kunnen je ook in contact brengen met het Nieuwegein Fonds, hun expertise op dit onderwerp is groot en zij hebben ruime ervaring met het aanvragen van geldelijke ondersteuning voor maatschappelijke organisaties en initiatieven in de stad.

Maak een afspraak