Jullie organisatie kan toch echt wel wat extra vrijwilligers gebruiken, jullie initiatief in de wijk wordt minder bezocht dan dat jullie op voorhand gedacht hadden of jullie project krijgt de fondsen niet bij elkaar. Al deze zaken worden eenvoudiger als jullie zichtbaarder zijn voor een groter publiek. Maar hoe doe je dat? Dit zal oprecht een van de ingewikkeldste vraagstukken zijn die in elk werkveld terugkomt; hoe bereik je de doelgroep, hoe vergroot je de doelgroep en hoe zorg je ervoor dat die bekendheid omgezet wordt in resultaten? Promotie en publiciteit voor vrijwilligers(organisaties) is meestal extra lastig, omdat er vaak geen budget is of vrijgemaakt kan worden om hierin te investeren. Wij proberen jullie met een aantal tips en suggesties op weg te helpen om toch jullie bereik te vergroten.

Leg contact met de pers

Heeft jullie organisatie een mooi verhaal te vertellen, een activiteit waar veel inwoners van Nieuwegein aan mee kunnen doen of een jubileum van een vrijwilliger? Er bestaat een kans dat dit interessant nieuws is voor een aantal pers partijen die hier actief zijn. Je kan altijd een persbericht sturen en hopen dat het opgepakt wordt door de redactie. Wil je iets meer zekerheid zoek dan direct contact met de perspartij en licht je verhaal toe. In Nieuwegein zijn onder andere de volgende partijen te benaderen, Het Algemeen Dagblad, Het Kontakt – De Molenkruier, PEN.nl, INnieuwegein.nl, RTV Utrecht.

Daarnaast hebben veel wijken in Nieuwegein een wijkkrant die meerdere keren per jaar uitkomt en vol staat met nieuws dat over de wijk gaat waar jullie organisatie wellicht is gevestigd. Je directe wijkbewoners informeren over jullie activiteiten, een roep om vrijwilligers of een jubileum aankondigen, past vaak in de redactie van zulke wijkkranten.

Hulp nodig bij het schrijven van een goed persbericht?
We geven meerdere keren per jaar trainingen op het gebied van teksten schrijven, ook het schrijven van persberichten komt aan bod in onze academie.

Bekijk het aanbod

Willen jullie zichtbaarder zijn en jullie bereik vergroten?

Mogelijk is dit ook interessant!

Tips voor social media

Jullie willen aan de slag gaan met het werven van vrijwilligers via social media, meer aandacht krijgen voor jullie initiatief of jullie organisatie meer bekend maken bij de inwoners. Wij geven jullie graag een aantal tips die jullie helpen met het gebruik van social media.

Naar de tips

Wervende teksten schrijven

Een goede tekst schrijven is lastig, je wil graag zoveel mogelijk informatie kwijt maar tegelijk wil je het ook kort en bondig houden. Wat laat je weg, hoe zorg je ervoor dat de boodschap van het verhaal behouden blijft, welke titel boven de tekst spreekt het meeste aan en zeg je daarmee wat je wil zeggen? Op deze en meer vragen krijg je antwoord tijdens een van de workshops die schrijven centraal stellen. Benieuwd naar het aanbod en hoe dat jullie kan helpen?

Bekijk het aanbod

Deel het met ons

Wij zijn altijd op zoek naar mooie verhalen over jullie organisatie en de vrijwilligers die bij jullie actief zijn; een vrijwilliger die zich 25 jaar in heeft gezet, een activiteit met maatschappelijke impact of een ander bericht dat jullie belangrijk vinden. Daarnaast brengen wij ook wekelijks organisaties onder de aandacht bij onze bezoekers en volgers en zetten wij vacatures in de spotlight om jullie werving een boost te geven. In sommige gevallen zoeken wij zelf ook contact met overige media om jullie verhaal met hen te delen, uiteraard in overleg met jullie. Dus, schroom niet en deel jullie verhaal, bericht, foto of ander leuk item met ons!

Schijnwerper aanvragen

Meer weten?

Staat je vraag er niet tussen of heb je de informatie waar je naar op zoek bent niet kunnen vinden? Wij helpen je graag bij het vinden van de antwoorden. We zijn maandag t/m vrijdag bereikbaar tussen 10:00 en 15:00 via info@vrijwilligershuis-nieuwegein.nl of 06 53 97 26 85
Of maak direct een afspraak.

Nu een afspraak maken