Op bezoek bij

Erwtensoep, glühwein, kerstkraampjes, kerstverlichting en vooral heel veel lachende gezichten maakte de eerste kerstmarkt in park Kokkebogaard ondanks de regen een succes.

Terugblik

Tijdens de Dag van de Vrijwilliger ontvingen 750 vrijwilligers een waarderingspakketje om hen te bedanken voor hun inzet. Onder het genot van een kop koffie kwamen vrijwilligers samen.

Terugblik

Wij waren aanwezig bij de Dag van de Mantelzorg. Vooral om aan te geven dat mantelzorgers ook vrijwilligers kunnen inzetten om hen te ondersteunen!

Terugblik

Vrijwilligers van verschillende organisaties ondervonden welke communicatiestijl zij hebben, hoe deze stijl kan overkomen op anderen en hoe je communicatiestijlen op elkaar afstemt.

Op bezoek bij

Wij gingen op bezoek bij ATV Galecop. Je denkt er misschien niet direct aan, maar ook hier zijn vrijwilligers actief die ons vragen om advies en ondersteuning.

Op bezoek bij

Zaterdag 17 september werd onder grote belangstelling van bewoners Achtertuin Park Kokkebogaard geopend door wethouder Guido Bamberg.

Op bezoek bij

Bouwspeeltuin Bouwgein bestaat 40 jaar en dat werd gevierd met veel belangstelling vanuit de buurt, nieuwe bestuursleden en een grote groep vrijwilligers, van toen en nu.

Op bezoek bij

Na een laatste editie in 2019 was de sluizenloop dit jaar weer helemaal terug. Honderden kinderen en volwassenen stonden aan de start om een plaats op het podium te bemachtigen.

Terugblik

Ruim 300 vrijwilligers schoven bij elkaar aan tafel tijdens de bedank BBQ. Een heerlijk zonnetje, koud drankje en een lekker hapje zorgden voor een fijne sfeer.

Terugblik

Vanuit de Raadzaal in het Stadshuis verzorgde Centraal Beheer een informatiesessie over de vrijwilligersverzekering in Nieuwegein. En ja, daar kwamen vragen over.

Terugblik

Meer dan 40 organisaties deden mee aan de speedmeet. In korte tijd, ja je krijgt maar 7 minuten, kom je in contact met organisaties om bijvoorbeeld een probleem te bespreken of een samenwerking te verkennen.

Huis nieuws

Goed Geregeld is een landelijk erkend keurmerk die vrijwilligersorganisaties kunnen ontvangen als zij hun vrijwilligersbeleid, je raad het al, goed geregeld hebben. Mandy en Peter zijn hiervoor officieel gecertificeerd.

Terugblik

Na een succesvolle inzameling en hard werken aan de winkelinrichting gingen de deuren open voor Oekraïense vluchtelingen die in de winkel kleding, speelgoed, shampoo en meer gratis konden uitzoeken.

Terugblik

Inwoners van Nieuwegein laten maar weer eens zien dat ze over een groot hart beschikken. Binnen 2 uur wisten we al dat de beoogde uitgifte locatie te klein zou zijn. Zoveel werd er gegeven.

Mooi verhaal

Wethouder John van Engelen reed een middag mee op de wijkbus, sprak met de vrijwilligers en passagiers en zag een bus waar goed gebruik van wordt gemaakt.

Terugblik

Ondanks een aantal corona hindernissen is het toch elk jaar weer een feest om een vorm van (extra) waardering te bieden aan de vrijwilligers in de stad.

Mooi verhaal

In de rubriek Vrijwilligerswerk Past Bij Jou! vertellen vrijwilligers hun verhalen. John, Herman en Jan zijn alle drie actief bij Wijkbus Vreeswijk.

Iets moois te vertellen?

Wij horen graag van jou

Een mooie actie die namens jullie organisatie gaat plaatsvinden, een vrijwilliger die een jubileum viert of andere leuke verhalen en nieuws wat jullie graag met zoveel mogelijk mensen willen delen. Geef het aan ons door en wij gaan onze best doen om er een artikel, rapportage of post aan te wijden. Je kan via deze weg mensen aandragen voor een vrijwilligersportret.

Deel je verhaal met ons