Domeinmakelaars

Over de organisatie

De domeinmakelaars zijn in dienst van bestaande organisaties en al betrokken bij vrijwilligerswerk en inwonersinitiatieven in de stad Nieuwegein. Vanuit hun functie maken ze tijd vrij om het gedachtegoed en de visie van het VrijwilligersHuis Nieuwegein uit te dragen en te ondersteunen. Hiervoor maken zij verbindingen met alle partijen en kijken ze over hun eigen domein heen met als doel de inwoner c.q. vrijwilliger van Nieuwegein het beste te ondersteunen. Zo hebben zij contacten met de wijkcoordinatoren en programmamakers van de gemeente; met alle maatschappelijke organisaties in hun eigen domein; met stadsmakers die evenementen in de stad organiseren. En altijd kijken ze hoe ze hierbij kunnen aansluiten, het helder en transparant voor de vrijwilliger kunnen maken en informatie bij de vrijwilliger en inwoners kunnen brengen. Heb je een idee, vraag of wil je kennismaken met het VrijwilligersHuis? Aarzel niet en neem contact op met een van deze makelaars.

Bram Wesselink, Duurzaam en Groen

b.wesselink@nieuwegein.nl0306071951

Waarom ben ik hier en hoe denk ik daar vervolgens het beste invulling aan te geven?
Laat ik beginnen met waar ik het meeste energie van krijg; interacties met andere mensen. En al helemaal van mensen die zich op basis van hun intrinsieke motivatie inzetten voor een vraagstuk of doelstelling. Dat is precies het werkveld waar je je als “Domeinmakelaar” in bevindt en voor inzet. Tegelijkertijd wil ik, net als vele anderen, iets kunnen betekenen voor mijn omgeving. Maar dan wel vanuit mijn kracht en interesse. Hoe kan je anders daadwerkelijk iets bereiken? 
Ik wil het veld van vrijwillige inzet ondersteunen, en onnodige frustraties ondervangen. Ik denk dat te kunnen doen door de inwoners, organisaties en andere domeinen te leren kennen, te luisteren en te verbinden. Daarbij heb ik ook uw hulp nodig. Zit u met een idee, een probleem, of een oplossing? Neem dan a.u.b. contact op, en dan help ik u weer één, twee, of drie stappen verder.

 Naast mijn werk voor het VrijwilligersHuis ben ik ook actief als Ondersteuner Routekaart Energieneutraal Nieuwegein. Dat betekent dat ik goed op de hoogte ben van wat er speelt binnen de gemeente, zeker op het gebied van duurzaamheid en de energietransitie.

Geboren en getogen in Nieuwegein, werkte ik de afgelopen 5 jaar met veel plezier als coördinator vrijwilligers binnen ZorgSpectrum in Nieuwegein (locaties De Geinsche Hof en Antonius Ziekenhuis).  Via deze functie kwam ik terecht in het Netwerk Vrijwilligers in de Zorg waar ik ook voor de eerste keer kennismaakte met het VrijwilligersHuis. Ik werd meteen enthousiast. Hoe fijn is het dat er een platform is waar het vrijwilligerslandschap van Nieuwegein samenkomt? Waar organisaties en vrijwilligers elkaar kunnen ontmoeten, maar ook organisaties onderling elkaar weten te vinden. Waar we door met elkaar te verbinden het vrijwilligerswerk nog mooier maken. Ik kijk er naar uit om deze verbindende rol op te pakken en de vrijwillige inzet binnen Nieuwegein vorm te geven en te begeleiden. Kennismaken? Bel voor een kop koffie (thee mag natuurlijk ook); graag tot binnenkort!