Domeinmakelaars

Over de organisatie

De domeinmakelaars zijn in dienst van bestaande organisaties en al betrokken bij vrijwilligerswerk en inwonersinitiatieven in de stad Nieuwegein. Vanuit hun functie maken ze tijd vrij om het gedachtegoed en de visie van het VrijwilligersHuis Nieuwegein uit te dragen en te ondersteunen. Hiervoor maken zij verbindingen met alle partijen en kijken ze over hun eigen domein heen met als doel de inwoner c.q. vrijwilliger van Nieuwegein het beste te ondersteunen. Zo hebben zij contacten met de wijkcoordinatoren en programmamakers van de gemeente; met alle maatschappelijke organisaties in hun eigen domein; met stadsmakers die evenementen in de stad organiseren. En altijd kijken ze hoe ze hierbij kunnen aansluiten, het helder en transparant voor de vrijwilliger kunnen maken en informatie bij de vrijwilliger en inwoners kunnen brengen. Heb je een idee, vraag of wil je kennismaken met het VrijwilligersHuis? Aarzel niet en neem contact op met een van deze makelaars.

Bram Wesselink, Duurzaam en Groen

b.wesselink@nieuwegein.nl0306071951

Waarom ben ik hier en hoe denk ik daar vervolgens het beste invulling aan te geven?
Laat ik beginnen met waar ik het meeste energie van krijg; interacties met andere mensen. En al helemaal van mensen die zich op basis van hun intrinsieke motivatie inzetten voor een vraagstuk of doelstelling. Dat is precies het werkveld waar je je als “Domeinmakelaar” in bevindt en voor inzet. Tegelijkertijd wil ik, net als vele anderen, iets kunnen betekenen voor mijn omgeving. Maar dan wel vanuit mijn kracht en interesse. Hoe kan je anders daadwerkelijk iets bereiken? 
Ik wil het veld van vrijwillige inzet ondersteunen, en onnodige frustraties ondervangen. Ik denk dat te kunnen doen door de inwoners, organisaties en andere domeinen te leren kennen, te luisteren en te verbinden. Daarbij heb ik ook uw hulp nodig. Zit u met een idee, een probleem, of een oplossing? Neem dan a.u.b. contact op, en dan help ik u weer één, twee, of drie stappen verder.

 Naast mijn werk voor het VrijwilligersHuis ben ik ook actief als Ondersteuner Routekaart Energieneutraal Nieuwegein. Dat betekent dat ik goed op de hoogte ben van wat er speelt binnen de gemeente, zeker op het gebied van duurzaamheid en de energietransitie.

Caroline van der Helm, Sport en Bewegen

c.vanderhelm@merwestein.nl030-600 42 67

Als buurtsportcoach ga ik elke dag met plezier naar mijn werk. Ik vind het namelijk leuk om mensen te helpen de juiste sport te vinden, projecten op te starten met partners en actief te zijn in de wijk.  Mijn doel is dan ook om iedereen in Nieuwegein structureel in beweging te krijgen. Dit met behulp van onze partners waaronder sportverenigingen, maatschappelijke organisaties, scholen en de gemeente Nieuwegein.

Naast buurtsportcoach ben ik ook domeinmakelaar sport bij het Vrijwilligershuis. Binnen de sport zijn vrijwilligers enorm belangrijk; vooral binnen de sportverenigingen. Ik vind het dan ook belangrijk dat er een plek is waar organisaties en vrijwilligers elkaar kunnen vinden en hulp kunnen vragen. Vandaar dat SportID zich graag inzet voor het Vrijwilligershuis.

Heb je vragen of leuke ideeën op het gebied van sport dan kan je mij altijd mailen of bellen.

 

 

Geboren en getogen in Nieuwegein, werkte ik de afgelopen 5 jaar met veel plezier als coördinator vrijwilligers binnen ZorgSpectrum in Nieuwegein (locaties De Geinsche Hof en Antonius Ziekenhuis).  Via deze functie kwam ik terecht in het Netwerk Vrijwilligers in de Zorg waar ik ook voor de eerste keer kennismaakte met het VrijwilligersHuis. Ik werd meteen enthousiast. Hoe fijn is het dat er een platform is waar het vrijwilligerslandschap van Nieuwegein samenkomt? Waar organisaties en vrijwilligers elkaar kunnen ontmoeten, maar ook organisaties onderling elkaar weten te vinden. Waar we door met elkaar te verbinden het vrijwilligerswerk nog mooier maken. Ik kijk er naar uit om deze verbindende rol op te pakken en de vrijwillige inzet binnen Nieuwegein vorm te geven en te begeleiden. Kennismaken? Bel voor een kop koffie (thee mag natuurlijk ook); graag tot binnenkort!

Cindy Bergman, Kunst en Cultuur

c.bergman@nieuwegein.nl

Een stad als Nieuwegein kan niet zonder kunst en cultuur. Beide maken dat Nieuwegein leeft, bijzonder is, juist dat unieke heeft. En beide kunnen niet zonder vrijwilligers. Het theater, de musea, de bibliotheek, maar ook festivals, tentoonstellingen en concerten: voor al deze activiteiten zijn heel veel handen en hoofden nodig. Mensen met passie, mensen die creatief zijn, die ideeën hebben, maar ook mensen die het leuk vinden om met anderen te werken aan een mooi en gezellig Nieuwegein.
Ik woon en werk in Nieuwegein en dat doe ik graag. Mijn werkveld is dat van kunst en cultuur. Daarnaast ben ik actief als vrijwilliger bij een landelijke sportbond die gevestigd is in Nieuwegein. Als domeinmakelaar cultuur voor het VrijwilligersHuis wil ik zoveel mogelijk de stad in om contact te zoeken met organisaties die cultuur in hart en nieren hebben. Om ideeën te bespreken. Om vragen te beantwoorden. Om samen Nieuwegein nog mooier te maken. Graag tot ziens!

Hallo! Ik ben Anke Abbink en ik vervul de functie van coördinator binnen het VrijwilligersHuis. Ik houd mij vooral bezig met de vacaturebank. Ik zorg ervoor dat er leuke vacatures op komen en goede matches worden gemaakt met vrijwilligers. Daarnaast ondersteun ik vrijwilligers door het organiseren van informatiebijeenkomsten, activiteiten, workshops, etc. Ik ben ervan overtuigd dat mensen gelukkiger worden wanneer ze iets voor elkaar kunnen betekenen. Op deze manier kan het VrijwilligersHuis, samen met alle vrijwilligers en organisaties, voor meer geluk in Nieuwegein zorgen!