Organisatie

Proevtuin Nieuwegein

Gegevens

  • Waar Heel Nieuwegein
  • Adres Geinoord 9, 3432 PE Nieuwegein
  • Domein Duurzaamheid en Groen

Over de organisatie

De Proevtuin is een initiatief waar Nieuwegeinse inwoners, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en dagbesteding gezamenlijk een ecologische voedseltuin onderhouden en uitbreiden in het Natuurkwartier in Park Oudegein. Dit initiatief is in 2016 gestart. De Proevtuin bestaat inmiddels uit 16 bedden en een fruitdoolhof, daarnaast zijn op het terrein ook een composthoop en waterpomp aangelegd.
ONTMOETINGSPLEK
De Proevtuin is een ontmoetingsplek waar de diverse doelgroepen de handen uit de mouwen steken in de tuin en activiteiten rondom de tuin organiseren. Hierbij is het de bedoeling de verschillende onderdelen van het Natuurkwartier met elkaar te verbinden. Denk hierbij aan kookworkshops, het Lentefeest en de Duurzaamheidsmarkt en een oogstfeest.
WIE
De huidige samenwerkende partners die de Proevtuin mogelijk maken zijn Stichting Duurzaam Nieuwegein, Stichting Reinaerde, Wijkplatform Centrum-Merwestein, Provincie Utrecht via Groen doet Goed en diverse donaties van particulieren.
Het bestuur van Stichting de Proevtuin is eindverantwoordelijk is voor de tuin. Zij worden hierin bijgestaan door een kerngroep van vaste vrijwilligers en medewerkers en cliënten van Reinaerde.
DE NAAM
De naam De Proevtuin is ontstaan vanuit het idee dat de tuin een proeftuin is waarin niet alleen geëxperimenteerd wordt met nieuwe samenwerkingsvormen, maar ook met het zo duurzaam mogelijk voedsel verbouwen en voorlichting hierover. Omdat dit voedsel natuurlijk geproefd moet worden, werd de f een v.

Contact:

Jan Willem Knop
E-mail
+31653670933

Openstaande vacatures bij Proevtuin Nieuwegein

Er zijn momenteel geen openstaande vacatures bij deze organisatie.

MAS Stages bij Proevtuin Nieuwegein