Organisatie

Historische Kring Nieuwegein / Museum Warsenhoeck

Gegevens

  • Waar Heel Nieuwegein
  • Adres Geinoord 11, 3432 PE Nieuwegein
  • Domein Kunst en Cultuur

Over de organisatie

De Historische Kring Nieuwegein (HKN) is de informatiebron voor het cultuurhistorische erfgoed binnen de gemeente Nieuwegein. De HKN beheert en exploiteert Museum Warsenhoeck in het Natuurkwartier in het prachtige Park Oudegein. Je kunt er een reis maken door de geschiedenis van ‘t Geyn, Jutphaas, Vreeswijk en het moderne Nieuwegein. Elk jaar zijn er tentoonstellingen rond een historisch thema. Op zolder vind je 5-6 maal per jaar een nieuwe expositie van hedendaagse kunst. De gastvrouwen en –heren vertellen graag verhalen bij onderdelen van de collectie.
Per oktober 2021 heeft Museum Warsenhoeck de collectie van het inmiddels gesloten Vreeswijks Museum overgenomen. Delen van deze collectie zullen op termijn te zien zijn in Museum Warsenhoeck en op de Museumwerf Vreeswijk.
Samen met de Museumwerf Vreeswijk geven wij het kwartaaltijdschrift “Cronyck de Geyn” uit met mooi geïllustreerde verhalen over de geschiedenis van Nieuwegein, van prehistorie tot recent, bewoners, gebouwen, waterwegen en gebeurtenissen.

Contact:

Addy Neijmeijer
E-mail
030 6043451 (Addy Neijmeijer) - 030 6050090 (museum Warsenhoeck)

Openstaande vacatures bij Historische Kring Nieuwegein / Museum Warsenhoeck