Organisatie

Buurtgezinnen.nl in Nieuwegein

Gegevens

  • Waar Heel Nieuwegein
  • Adres Stadsplein 1,, 3431 LZ Nieuwegein
  • Domein Welzijn

Over de organisatie

Steungezinnen gezocht. Buurtgezinnen.nl zorgt ervoor dat ouders weer op adem kunnen komen en kinderen zich positief kunnen blijven ontwikkelen.
Wij zoeken vrijwilligers – als ‘steungezinnen’ – die hun ervaring bij de opvoeding willen delen en willen inzetten voor een ander gezin uit Nieuwegein.
Hoe werkt het?
Gezinnen die overbelast zijn (vraaggezinnen) worden gekoppeld aan gezinnen in de buurt die ondersteuning willen geven (steungezinnen). Steunouders zijn ervaren ouders met een groot hart die graag wat willen doen voor een ander gezin.
De relatie tussen een vraaggezin en een steungezin is gebaseerd op onderling vertrouwen. Vertrouwen moet groeien. Het vraaggezin en het steungezin gaan in principe een langdurige relatie aan, zolang als zij dit zelf willen.
Steungezinnen krijgen geen vergoeding voor hun ondersteuning; het is vrijwilligerswerk. Steunouders hebben een belangrijke rol die soms moeilijk kan zijn. Daarom worden zij op hun beurt ondersteund door de coördinator van Buurtgezinnen.nl in Nieuwegein. Omdat de veiligheid van kinderen voorop staat, moeten steungezinnen een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) kunnen laten zien. De kosten voor het aanvragen van deze verklaring worden betaald door Buurtgezinnen.nl. Meer informatie www.buurtgezinnen.nl/Nieuwegein

Contact:

Atie Wakkee
E-mail
0624268314

Openstaande vacatures bij Buurtgezinnen.nl in Nieuwegein

Er zijn momenteel geen openstaande vacatures bij deze organisatie.