Feestelijke opening van Achtertuin Kokkebogaard

  • 17 september 2022

De laatste jaren heeft Park Kokkebogaard een mooie metamorfose ondergaan. De start van alle veranderingen was Sportpark Zuilenstein waar inwoners, Nick en Micha, vonden dat er meer gedaan kon worden met het toenmalige trapveldje in het park. Met een goed plan en steun vanuit de wijk werd er gepresenteerd, gepland en gebouwd aan een mooie, nieuwe plek om te sporten. Kort hierna ging buurtkamer De Groote Hond open en konden inwoners na een wandeling in het park een kop koffie drinken op het terras van de buurtkamer. Niet lang daarna opende buurtplein de Componist haar deuren, met uitzicht op het park kan je daar fijn samenkomen. Prima combinatie! In het kader van verbinden en positieve gezondheid was de logische vervolgstap een “achtertuin” waar inwoners actief konden zijn en gewoon lekker konden genieten van de omgeving.

Verse kruiden en pannenkoeken
De verse kruiden in de vele net geplaatste kruidentuinen genieten van het water dat uit de lucht komt vallen. Niet de gewenste weersomstandigheden voor een feestelijke opening. Maar als wethouder Guido Bamberg feestelijk het ‘lintje’ doorknipt, schijnt de zon. Belangstellende inwoners, de actieve vrijwilligers en andere genodigden maken een wandeling door de achtertuin, de tocht brengt hen langs de kruidentuinen (waar mensen ook kruiden mogen meenemen), net geplaatste boompjes en een prieeltje waar mensen in een prachtige omgeving even kunnen zitten. De wandeling eindigt in het midden van de tuin, waar sporttoestellen zijn geplaatst. Vandaag is het echter niet een plek om te sporten, maar om te genieten van een verse pannenkoek.

Bloembollen of stoepranden 
Terwijl de volwassenen moestuin advies krijgen van de vrijwilligers kunnen de kinderen onder leiding van Wendy, een van de drijvende krachten achter dit initiatief, bloembollen planten. Voor degenen die toch liever even gaan ravotten in het park heeft Sport ID de knaloranje stoepranden meegebracht. Een ouderwets potje stoepranden waar ook menig volwassene zich toe laat verleiden. “Dit is echt waar het voor bedoeld is” zegt Wijkcoördinator Shida Versteeg. Jong en oud die hun plek in dit mooie park vinden. Als we deze lijn door kunnen zetten, waarbij bij de aanleg rekening is gehouden met mensen die minder mobiel zijn, mogen we trots zijn. “Ik ben benieuwd wat voor moois hier allemaal nog gaat ontstaan de komende jaren”. Nick Brugman ziet de potentie en heeft zelf ook ideeën, “de vrijwilligers gaan de komende jaren hier toffe dingen neerzetten”. Wij kunnen in ieder geval niet wachten.