Geef je kennis een boost

Een grote diversiteit aan onderwerpen ter ondersteuning van vrijwillige inzet vind je in onze kennisbank. Loop je al heel lang rond met een vraag of ben je op zoek naar specifieke informatie over een bepaald onderwerp? Hier vind je de informatie die je zoekt. Of dit nu is in de vorm van een white paper die het schrijven van een goede vacature behandeld of een checklist die je helpt bij het voeren van een evaluatiegesprek met vrijwilligers. Waar je ook naar op zoek bent, het antwoord vind je hier.

Motiveren en waarderen

cadeau of een uitje?

Waardering is een belangrijke factor in de motivatie van vrijwilligers binnen de organisatie, maar hoe pak je dit het beste aan? Welke keuze maak je hierin en welke keuze kan je beter niet maken. Wij zetten wat zaken voor je op een rijtje.

Lees meer

Werven en matchen

Reageert er nog iemand?

Vrijwilligers zijn onmisbaar in onze samenleving. Maar hoe doe je dat vrijwilligers werven? Met alleen het plaatsen van een vacature op onze vacaturebank ben je er helaas nog niet. Wie (meer) actieve vrijwilligers wil, moet hiervoor tijd en energie vrijmaken. 5 vragen om het werven een boost te geven.

Lees meer

Boeien en binden

blijf je bij ons?

Die vrijwilligers van jullie, die wil je nooit meer kwijt. Hoe buig je deze wens om naar realiteit en hoe zorg je dat je vrijwilligers zich langer(e) tijd aan jullie organisatie verbinden. Met deze tools zet je de eerste stappen.

Lees meer

Deskundigheidsbevordering

Ben je vrijwilliger in Nieuwegein, coördineer jij binnen jullie organisatie de vrijwillige inzet, neem jij maandelijks plaats in een bestuur of ben je met een aantal buren een initiatief gestart? Als jij je belangeloos inzet voor de stad kun je via onze academie je kennis en vaardigheden vergroten en je talenten (verder) ontwikkelen. Gedurende het jaar kun je deelnemen aan diverse trainingen en workshops en in de meeste gevallen is het nog gratis ook. Bekijk het steeds wisselende aanbod hier en schrijf je vandaag nog in voor een training!

Volg een training

Wet- en regelgeving

Hoe zit dat eigenlijk?

Je raakt al gauw zoek in alle regels en richtlijnen binnen het vrijwilligersveld. Wat voor de ene vrijwilliger van toepassing is, geldt voor een ander weer niet. VOG wel of niet aanvragen voor de werkzaamheden? Wij zochten het uit.

Lees meer

Promotie en publiciteit

Heb jij ons gezien?

Natuurlijk helpen wij je graag met het onder de aandacht brengen van een vacature of door het delen van een mooi vrijwilligersportret. Maar je kan zelf ook veel doen op het gebied van PR. Deze beschikbare tools helpen jou hierbij.

Lees meer

Subsidie en fondsen

Een extra centje!

Een initiatief van de grond krijgen, is best een flink karwei en een project opzetten namens je organisatie voor een bepaalde doelgroep brengt soms extra kosten met zich mee. Geld is er vaak wel, je moet het alleen weten te vinden.

Lees meer

Veilig vrijwilligerswerk

Is het veilig?

Veiligheid is een belangrijk thema. Een vrijwilliger die wat bijverdient bij een cliënt, mag dat? Kan je zomaar iemand een pinpas en code meegeven? Het is niet altijd even duidelijk waar de grens ligt. Wat kan wel en wat niet?

Lees meer

Beleid en bestuur

Bestuur jij of ik?

Besturen van een stichting of vereniging, niet de meest populaire vacature om ingevuld te krijgen. Maar wat is deze functie belangrijk voor de vrijwillige inzet. Maak het jezelf als bestuur(der) makkelijk en raadpleeg onze tips en tricks.

Lees meer