Samen helpen we jou deze corona-periode door.

Ben je niet geholpen met de initiatieven op deze pagina?

Stel je hulpvraag hier!

Coronahulp initiatieven

Vrijwilligershuis Nieuwegein

Geniet van bieren van Brouwerij Jovius en maaltijden van Driessen SmaakVermaak. Zij bieden graag de mogelijkheid voor het afhalen van maaltijden en bieren d.m.v. hun nieuwe “Drive Through”!

Je kunt langs de Marconibaan rijden, je maaltijd, bieren (en overige dranken) afhalen bij het verkoopkraampje, contactloos pinnen, contant of via factuur betalen.

Driessen SmaakVermaak houdt zich aan alle hygiëne regels al in hun productieprocedures, nu extra aangescherpt met de richtlijnen van de KHN – Koninklijke Horeca Nederland en de RIVM – Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu

Tevens kun je thuis laten bezorgen: mail naar info@brouwerij-jovius.nl of naar info@driessensmaakvermaak.nl

Ook via app kun je bestellen/reserveren: Mark: 06 10905016

Fokkesteeg Samen

Sociale marktplaats vraag en aanbod.

Nu tijdens de Coronacrisis extra aandacht voor:
– Wat kan een ander voor jou betekenen.
– Wat kan jij voor een ander betekenen.

Vul jouw vraag of aanbod in via
“advertentie plaatsen & HULP CORONACRISIS”

De sociale marktplaats is bedoeld voor:
* vragen zoals bijvoorbeeld:
– Ik ben ziek wie kan mij helpen…
– Wie wil mijn hond uitlaten, ik ben ziek.
– Wie kan er een boodschap voor mij doen.
– Wie heeft er een bordje eten over.
– Wie heeft er even een ….  te leen.

* aanbod zoals bijvoorbeeld:
– Wie is ziek, ik wil graag helpen.
– Ben je ziek en/of voel jij je alleen, zin in een praatje? Ik kan je bellen.
– Te veel macaroni gekookt, met wie kan ik delen.
– Wie kan ik blij maken met een paar uurtjes hulp in tuin.

Geef elkaar geen hand, maar een bloemetje of een plant

030 6330317

Geef elkaar geen hand, maar een bloemetje of een plant, gestart in Nieuwegein!

Stichting De Ruilfabriek heeft hard gewerkt om op zaterdag 21 maart 2000 planten rond te brengen bij inwoners uit Nieuwegein, die op dit moment geen bezoek mogen ontvangen, niet het huis uit kunnen of juist heel veel extra’s voor andere mensen doen.

Bloemen en planten dragen bij aan de volksgezondheid! Ook kunnen veel inwoners uit Nieuwegein wel een opkikkertje gebruiken. Het project is tot stand gekomen met verschillende sponsoren.

Geinsgeluk is een van de sponsoren die samen met de wijkcoördinatoren een belangrijke rol heeft gespeeld. CityPlaza -Wereldhave heeft een ruimte ter beschikking gesteld om de 2000 planten te verwerken, de ringen om de kaartjes zijn gesponsord door Boeketten.nl uit Galecop en WDM autohuur Nieuwegein heeft twee extra gratis bussen ter beschikking gesteld!

Geef elkaar geen hand maar een plant! Wat een mooi gebaar in deze pittige tijden!

Super Buur

Welkom bij Super Buur! Cityplaza!

Super Buur is een gratis boodschappenservice voor en door de community in de omgeving van het winkelcentrum. Mensen die hulp nodig hebben met hun dagelijkse boodschappen alsook vrijwilligers die hun steentje bij willen dragen worden van harte uitgenodigd om deel te nemen aan Super Buur van Winkelcentrum Cityplaza.

Oproepen voor hulp met de boodschappen worden geplaatst in de Facebook groep Super Buur, zodat vrijwilligers op deze oproepen kunnen reageren. De vrijwilligers kopen de boodschappen bij de lokale ondernemers en bezorgen deze vervolgens bij de hulpbehoevenden thuis. Bij bezorging door vrijwilligers worden geen bezorgkosten gerekend en de adviezen van het RIVM en de Rijksoverheid worden strikt opgevolgd. Betaling van de boodschappen verloopt contactloos, veilig en snel via Tikkie of een Betaalverzoek.

Hart voor Elkaar Jutphaas Wijkersloot

0682135248

De komende weken moeten we extra goed op onszelf en elkaar passen, vooral op oudere en kwetsbare buren die meer in sociale isolatie komen. We willen ook een beetje reuring brengen in deze onwerkelijke situatie. Zo is er online een gezellig koffie uurtje met Gerrie via Whatsapp kun je hieraan meedoen. Wil je meedoen? Of heb je zelf een leuk idee voor een online activiteit? Laat het ons weten via 06 821 352 48

Kun je door het coronavirus de deur niet uit en heb je praktische hulp nodig of een luisterend oor? Bel ons dan gerust!

Wil je hulp of een praatje bieden aan iemand die de deur niet uit kan. Dan horen we dat graag.

Wil je ons volgen of meedoen? Kijk op onze Facebookpagina

Ken jij mensen of ben jij iemand die voor een klein bedrag een maaltijd zou willen hebben? Of die hulp nodig kunnen gebruiken bij het boodschappen doen?

Vanuit Bij Bosshardt zijn ze aan het inventariseren of ze mensen in de buurt een maaltijd kunnen verstrekken. Dit in plaats van de eetgroep op donderdagavond. Weet jij nog mensen die hiervan gebruik zouden willen maken? De prijs is 3 euro per maaltijd.

Ook hebben ze vrijwilligers die boodschappen zouden willen doen voor anderen.

“Mocht je mensen weten die hiervan gebruik zouden willen maken, dan hoor ik het graag! Hartelijke groet, Marja van Barneveld”

Te bereiken via 06-12 11 89 84 of marja.van.barneveld@legerdesheils.nl

Tijdelijke bezorgservice Muntplein

jeroenmiltenburg@hotmail.com06-47661817

Je kunt tot 16.00 uur uw bestelling plaatsen bij de winkel waar je  producten van nodig hebt. Dit kan gewoon telefonisch. Tussen 16.00 uur en 18.00 uur hebben de winkels de tijd om de bestellingen klaar te maken.

Om 18.00 uur haalt Jeroen de bestellingen op en komt deze voor de deur afleveren. Dat betekent vandaag besteld, vandaag in huis! Je kunt afrekenen met de winkels via een betaalverzoek middels Tikkie. Je betaalt gewoon de normale prijs voor deze boodschappen, dus geen toeslag. Aan de deur betaal je 5,- euro voor de bezorging ongeacht bij hoeveel winkels je iets hebt gekocht. Die verdiensten gaan naar Jeroen.

Telefoonnummers winkels die meedoen
Maak alvast een lijstje wat je nodig hebt. Bel dan de winkel waar je de boodschappen van wilt hebben. Zorg dat je je mobiele telefoonnummer bij de hand hebt in verband met het betaalverzoek middels Tikkie.

Kaasspeciaalzaak Kees Oomen is bereikbaar op: 030-60 357 31. De Brun kun je bereiken op: 030-60 537 81. Slijterij Una Más op: 030-60 374 19 en Dierenwinkel Pets Place is te bereiken op telefoonnummer: 030-76 062 50.

Bron: Pen.nl

Gold's Gym

Blijf in beweging!

Nu we allemaal te maken krijgen met de maatregelen rondom het coronavirsus, de scholen dicht zijn en sociaal contact moet worden vermeden, betekent dit geen sport meer, geen gymnastiek en weinig mogelijkheden tot beweging. 

Via de website van Gold’s Gym en de Facebookpagina kun je aan verschillende sporten en workouts (denk aan Zumba en Piloxing) via de live stream deelnemen. Zo blijven we ook in deze tijd goed in beweging.

Het mooiste van allemaal? Elke dag verzorgt Gold’s Gym een nieuwe live stream!

Thuisgekookt Coronahulp

06 83 44 71 97

Coronahulp van Thuisgekookt

De afgelopen week werd Thuisgekookt positief verrast door de enorme hoeveelheid mensen die zich bij hen meldden om hun buren – juist in deze spannende tijd – te kunnen helpen als dit nodig is. Omdat op dit moment een heel groot gedeelte van Nieuwegein zich in een kwetsbare situatie bevindt (niet de deur uit durft of mag of juist de hele dag hard aan het werk is in een cruciaal beroep waardoor gezond koken erbij inschiet), koppelen zij tijdelijk mensen in heel Nieuwegein actief aan elkaar, zodat er zoveel mogelijk buurtgenoten elkaar kunnen helpen.

Ken of ben jij iemand die hulp kan gebruiken of zou jij juist iemand willen helpen?

Thuisgekookt heeft een speciale Coronahulppagina. Hier staat voor alle situaties uitgelegd waar je terecht kunt. Het is fijn als je je gegevens achter laat, want er zijn heel veel mensen die graag willen helpen en willen koken, maar nu niet actief een maaltijd aanbieden op de site. Als je geen internet hebt helpen zij natuurlijk ook graag! Dan kun je bellen of appen met 06-83447197.

Extra Hulpaanbod Algemene Hulpdienst Nieuwegein

info@hulpdienstnieuwegein.nl030 60 67 409

Extra Hulpaanbod Algemene Hulpdienst Nieuwegein.
Ook in deze tijd is de AHN nog steeds bereikbaar voor hulpvragen, daarnaast hebben zij tijdelijk een extra hulpaanbod:

Sociaal contact via belcirkel:
Op dit moment zitten veel mensen thuis en sommigen hebben weinig tot geen sociaal contact.
De AHN wil de mogelijkheid onderzoeken om tijdelijk een belcirkel in leven te roepen voor mensen die er behoefte hebben om dagelijks gebeld te worden door anderen in deze belcirkel.
Afhankelijk van de reacties zullen zij proberen deze belcirkel op korte termijn in te laten gaan.
Heb je interesse om aan de belcirkel deel te nemen?
Wil je liever door een AHN vrijwilliger gebeld worden?
Reageer naar begeleider@hulpdienstnieuwegein.nl met naam en telefoonnummer.

Voor meer informatie, bijvoorbeeld de Tip van de Week, handige en leuke website voor vrijetijdsbesteding en de inhoud van de Zwerfboekenkast, neem je een kijken op hun website 

Iedere werkdag zijn wij tussen 10.00 en 12.30 bereikbaar voor hulpvragen en ondersteuning op 030 – 60 67 409.
Per mail via info@­hulpdienstnieuwegein.nl

Coronahulp De Galecop

Coronahulp nodig of bieden?

Gezien de maatregelen om alle contacten sterk te verminderen heeft dat flinke gevolgen voor vooral ouderen en kwetsbare mensen. Ben jij een van hen en heb je behoefte aan praktische hulp of een luisterend oor? Ben je gezond en wil je graag iets doen voor anderen in de wijk?

Hieronder geven zie je een overzicht van een aantal mogelijkheden:

www.degalecop.nl

Mag je je huis niet uit en heb je hulp nodig, bijv. voor boodschappen of de hond uitlaten? Vraag dan op dit platform om hulp. Wil je graag anderen helpen? Laat dat ook weten! Dat kan via de Elkaar Helpen-knop van deze site.

Facebookgroep Galecop Sociaal Buurthulp

Of maak gebruik van de facebookgoep Galecop Sociaal Buurthulp, waar mensen zich aanbieden om te helpen.

Briefje door de deur

Wil je iets betekenen voor mensen uit jouw buurt die geen internet hebben, maar wil je oppassen met persoonlijk contact? Het gebruik van Beste Buur.pdf kan handig zijn. Printen, invullen en in de bus gooien.

Voor meer tips en informatie bezoek je deze website.

De rijtuigenbuurt: Hart voor je Buurt

Voor bewoners van de Rijtuigenbuurt

Het is een bizarre tijd, we zitten allemaal in hetzelfde schuitje. Als je het spannend vindt om fysiek mensen te ontmoeten of je wil gewoon weten hoe het met je buren gaat? Gebruik onze Facebookpagina dan om dingen te delen. Voor een praatje kan je hier terecht maar ook voor een hulpvraag of hulpaanbod.

Laten we elkaar een beetje helpen en in de gaten houden.

Digitaal is helemaal safe en voor de meesten mensen ook toegankelijk.

 

HandjeHelpen: Hulp bij Corona

tdevink@handjehelpen.nl030-2632961

Helpen tijdens corona, Handjehelpen volgt de richtlijnen en maatregelen die het RIVM en de Rijksoverheid hebben gesteld. Er worden nog steeds nieuwe/ extra maatregelen aangekondigd tegen de verspreiding van het coronavirus.

Dit betekent dat er de komende weken géén bezoeken tussen vrijwilligers, stagiairs en hulpvragers plaatsvinden. Dit geldt in ieder geval tot wanneer er andere maatregelen van kracht worden.

Wat dit voor jou als vrijwilliger, stagiair of hulpvrager van Handjehelpen betekent én de laatste update rondom de maatregelen lees je hier.

Hoe kan ik helpen?

De sociale gevolgen van het coronavirus zijn groot. Veel mensen zullen komende tijd een handje hulp kunnen gebruiken. Wil jij iets betekenen voor iemand in jouw omgeving? Meld je aan en de  coördinatoren van Handjehelpen kijken hoe jij kunt helpen.

Aanmelden als vrijwilliger: coronahulp

Wat kan ik nog meer doen? 

Inmiddels ontstaan er al veel (lokale) initiatieven om elkaar zoveel mogelijk te helpen. Handjehelpen sluit graag aan bij deze initiatieven en werkt met diverse organisaties hierin samen om dit vorm te geven. Kijk op hun website voor initiatieven bij jou in de buurt.

Stichting Balans: Coronahulp

info@balansnieuwegein.nl06 1860 7916

Vanwege het coronavirus heeft stichting Balans Nieuwegein initiatieven opgezet om mensen, vooral kwetsbare burgers, te helpen.

Warme maaltijden
Zij maken 7 dagen per week maaltijden voor de kwetsbare doelgroep, te weten:

  1. ouderen die moeite hebben met koken
  2. (psychisch) zieke mensen die alleen wonen

Behoor je niet tot bovengenoemde doelgroep en denk je dat je in aanmerking kan komen voor deze actie, neem dan telefonisch contact met hen op.
Eén warme maaltijd per dag kost €3,- (er wordt rekening gehouden met mensen die gebruikmaken van een halal dieet of vegetarisch eten).
De maaltijd kun je na je telefonische bestelling om 17.00 uur ophalen bij La CaZa, Hoornseschans 101 in Fokkesteeg. Mocht je hiertoe niet in staat zijn, dan kunnen zij het in overleg bezorgen. Uitsluitend contant betalen, stop het bedrag in een plastic tasje.
Voor je vragen en/of bestelling zijn zij bereikbaar via 06 1860 7916

Mondkapjes
Eén van onze naaisters maakt mondkapjes. Ze zijn gratis en dagelijks verkrijgbaar bij La CaZa tussen 16.30 en 17.00 uur, nadat je een e-mail met je verzoek hebt gestuurd naar: info@balansnieuwegein.nl. Mondkapjes geven wij nu aan iedereen die het nodig heeft.

Samen voor Nieuwegein vervult ook in deze Corona tijd haar rol als verbinder. Zij ondersteunen maatschappelijke organisaties daar waar mogelijk met het maken van verbindingen of bij de inzet van bedrijfsvrijwilligers. Heeft jouw organisatie ook hulp nodig, neem dan contact met hen op.

Veel van de zorgorganisaties in Nieuwegein zijn partner van onze organisatie. Voor hun cliënten/bewoners is dit een extreem zware tijd. Regelmatig contact is enorm belangrijk. Veel werkenden (en anderen) zitten door de coronamaatregelen thuis en willen en kunnen als vrijwilliger wat betekenen in Nieuwegein of omgeving. Daarom zijn zij het project Belmaatjes gestart, zodat deze vrijwilligers rechtstreeks in contact kunnen komen met mensen waarvoor contacten juist nu heel waardevol zijn.

Aanmelden: https://samenvoornieuwegein.nl/belmaatje/

Informatie: Heb je vragen hierover, bel of mail dan met Karin Beenen, karin@samenvoornieuwegein.nl of 06-43368435. Ook als je bij een zorgorganisatie werkt en dit project voor jullie bewoners / cliënten van waarde kan zijn, kan je contact met Karin opnemen.

Belmaatje Nieuwegein is een initiatief van Samen voor Nieuwegein in samenwerking met het VrijwilligersHuis en vele andere organisaties in Nieuwegein.

Sport-ID: Blijf Bewegen

info@sportidnieuwegein.nl

BLIJF BEWEGEN

Hoe voel jij je? We hopen dat het goed met je gaat! We beseffen dat iedereen zijn/haar dagelijks leven behoorlijk veranderd is door de impact van het coronavirus. Normaal ging je misschien iedere week naar de sportvereniging, de sportschool, of je eigen sportclubje toe. Nu is dit voor een (onzekere) periode niet mogelijk.

DIGITALE SPORT- EN BEWEEGINITIATIEVEN

Betekent dit dat je moet stoppen met sporten en bewegen? Nee! Juist nu is het belangrijk om te blijven bewegen! SportID verzamelt (digitale) initiatieven van sport- en beweegaanbieders in Nieuwegein zodat jij thuis, in je achtertuin, op je balkon of in je woonkamer kunt blijven bewegen. Zij zijn er om je te helpen in beweging te blijven!

BEKIJK DE INITIATIEVEN via deze link!

Coronahulp HipHelpt

info@hiphelpt.nl

Door de uitbraak van het coronavirus komen veel mensen in moeilijkheden. Denk hierbij aan ouderen, kwetsbare mensen of mensen uit de zorg. Wil jij beschikbaar zijn voor iemand uit de buurt die een helpende hand kan gebruiken? Meld je aan.

HipHelpt brengt je graag in contact met iemand in je buurt die in deze periode wel wat hulp kan gebruiken.

Wat kun je dan doen?

  • boodschappen doen
  • voedselpakket ophalen
  • medicijnen ophalen
  • vervoer naar het ziekenhuis
  • telefonisch contact
  • maaltijd of soep koken

Interesse? Neem een kijkje op hun website 

Digitaal Boek Lenen

030 – 604 58 34

E-books lenen

Als lid van de bibliotheek kon je natuurlijk altijd fysieke boeken lenen. Dat kan nu even niet meer, maar wist je dat je daarnaast nog ook toegang hebt tot ruim 20.000 e-books via de online Bibliotheek? Deze boeken kan je lezen op je e-reader, tablet of smartphone. Je kan tot 10 e-books tegelijkertijd lenen. Net als bij andere bibliotheekboeken heb je 3 weken lang toegang tot de geleende e-books. Een mooi uitkomst in deze tijd.

Bekijk hier het actuele aanbod van e-books.

Hoe kan ik e-books lenen?

Als je lid bent van de bibliotheek, hoef je je alleen even te registreren op de website van de online Bibliotheek. Dat doe je met je pasnummer dat begint met 083 of het e-mailadres dat aan je account is gekoppeld. Je wachtwoord is hetzelfde wachtwoord dat je gebruikt om in te loggen op onze website.

Heb je vragen over je e-reader of heb je extra hulp nodig bij het aanmelden bij de online Bibliotheek? Neem dan contact op met de klantenservice via 030 – 604 58 34.

De Kom Creatief

Ook in tijden van corona is DE KOM er nog steeds voor iedereen die kunst en cultuur wil ervaren, beleven en beoefenen. Dus trek je beste dansoutfit aan of verzamel alles waarmee je kunt knutselen of muziek kunt maken, maak van je woonkamer je eigen studio en check de filmpjes van onze dans-, muziek- en beeldende kunstdocenten voor je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid Vitamine C(reativiteit)! Geschikt voor jong en oud.

DE KOM zal wekelijks nieuwe filmpjes plaatsen, dus blijf deze pagina in de gaten houden! Wil je ThuisTheaterTips ontvangen? Schrijf je dan ook in voor de nieuwsbrief (onderaan deze pagina).

Berenjacht voor jong en oud

Ga mee op berenjacht door Nieuwegein! Dit internationale initiatief is ook in Nieuwegein van start gegaan. Kijk voor informatie op de Facebookpagina Berenjacht Nieuwegein.

Meedoen kan iedereen. Door een beer duidelijk zichtbaar voor het raam te zetten, of gewoon door zelf te gaan lopen. Voor de allerkleinsten is het misschien leuk om voor vertrek nog even de berendans te doen!

Vergeet niet om voldoende afstand te houden en de wandelgroepen klein te houden. Veel berenplezier!

Speciaal voor kinderen tot 12 jaar organiseren wij een kleurwedstrijd. Hiermee kan een leuk prijsje worden gewonnen. Meedoen kan tot en met maandag 13 april.

Kijk hier voor de voorwaarden en uitleg.

Heb je nog vragen, bel gerust!

Maak je eigen vitrine

vitaminec@movactor.nl
Gun jouw buurt een portie vitamine C en teken/knutsel/kleur mee!
 
Maak van jouw raam een unieke vitrine om de buurt een beetje op te vrolijken.
In de Molenkruier van 1 april staat een paginagrote lijst die kan worden uitgeknipt. Vrolijk deze lijst op met een tekening, leuke tekst of iets anders. Plak deze op je raam.
 
Zo wordt de buurt niet alleen opgefleurd door teddyberen en regenbogen (die al massaal worden geëtaleerd om het wat leuker te maken een frisse neus te halen), maar ook door persoonlijke creativiteit.
 
We vragen de mensen om de leuke vitrines die ze onderweg tegenkomen op de foto te zetten en deze naar MOvactor te sturen via Facebook of e-mail: vitaminec@movactor.nl

Goede Buur

06 – 21664918

WAT KUNNEN ZIJ VOOR JOU DOEN ?

In deze tijd van Corona-crisis willen de vrijwilligers en buurtgenoten van Dorpshuis Fort Vreeswijk graag iets voor jou betekenen.  Laat hen weten wat zij kunnen doen. Denk aan: hulp bij de boodschappen, 1x in de week een warme maaltijd bezorgen, af en toe een praatje door de telefoon, een briefje door de brievenbus, medicijnen ophalen of iets anders ?

Laat het weten via: 06 – 21664918

Dit is het nummer van het Dorpshuis Fort Vreeswijk. Geef naam en telefoonnummer door en dan bellen zij terug. Ze vragen dan wat je de komende tijd nodig hebt en/of waar ze jou blij mee kunnen maken. Zij gaan hun best doen om er voor te zorgen dat je krijgt wat je nodig hebt

Zij wensen iedereen veel sterkte en goede moed om deze bijzondere periode goed door te komen.

Maaltijdbutler.nl

Maaltijden aan huis voor ouderen in tijden van corona

Veel ouderen maken gebruik van een maaltijdservice voor de dagelijkse warme maaltijd. Kan ik nog veilig gebruik maken van een maaltijdservice? En welke maatregelen hebben de verschillende leveranciers getroffen? In dit overzicht van Maaltijdbutler.nl vind je alle praktische informatie op 1 plek.