Snel en effectief hulpvragen behandelen

Naast het ondersteunen van de vrijwillige inzet kunnen wij ook de match maken tussen hulpvraag en hulpaanbod. Met een zeer grote hoeveelheid aangesloten organisaties vinden wij de plek waar de inwoner van Nieuwegein terecht kan met zijn of haar (hulp)vraag. Er wordt hierbij rekening gehouden met welke soort vraag gesteld wordt, wat de achtergrond is van de vraagsteller, in welke wijk/buurt de hulpvrager woont, budgetoverwegingen en of er een sociaal netwerk is. Wij hebben zelf geen vrijwilligers en kunnen dus geen mensen inzetten om een vraag op te lossen. Wij verwijzen enkel de vragen door, door middel van een neutrale en warme overdracht.

IK HEB HULP NODIG

Heb je een klus in huis die gedaan moet worden of kan je wel wat ondersteuning gebruiken bij de boodschappen, maar is je netwerk niet zo groot? Of ben je op zoek naar een(wandel/fiets/taal)maatje? Wij zullen jouw vraag overdragen aan een vrijwilligersorganisatie die ermee aan de slag gaat.

Ik heb hulp nodig

IK WIL HULP BIEDEN

Veel mensen willen graag een ander een handje helpen. Bijvoorbeeld door een boodschapje te doen voor de buurvrouw of even wat onkruid uit de tuin te verwijderen. Als jij hulp wil bieden kan je dat hier aan ons kenbaar maken. Wij zullen jouw aanbod dan matchen met een organisatie.

Hulp aanbieden

VOOR Professionals

Ben jij een professional in het sociaal domein en heb je een hulpvraag van iemand die je begeleidt? Overweeg dan om het voorveld in te zetten voor het beantwoorden van deze vraag. Vaak is er op korte termijn door vrijwilligersorganisaties een oplossing te vinden.

Direct aan de slag