Ben ik als vrijwilliger verzekerd? Jazeker!

Als inwoner van Nieuwegein ben je goed verzekerd als je vrijwilligerswerk doet. De gemeente Nieuwegein heeft een collectieve Vrijwilligersverzekering afgesloten bij Centraal Beheer, met uitgebreide dekking. Meer informatie over deze verzekering, hoe je verzekerd bent als je als Nieuwegeiner in een andere gemeente aan de slag gaat als vrijwilliger en de complete polisvoorwaarden vind je hier terug.

Lees alles over de vrijwilligersverzekering

Vrijwilligersvergoeding

De vrijwilligersvergoeding is geen betaling voor het doen van vrijwilligerswerk. Het kan voorkomen dat een organisatie een regeling biedt als vergoeding van alle door de vrijwilliger gemaakte onkosten in verband met het vrijwilligerswerk. De ene organisatie kiest ervoor om een vast bedrag per dagdeel te vergoeden, de andere vergoedt bijvoorbeeld alleen reiskosten.

Meer informatie

VOG aanvragen

Organisaties die werken met kinderen, jongeren, mensen met een verstandelijke beperking en/of andere (kwetsbare) doelgroepen kunnen jou als vrijwilliger om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vragen. Alles wat je moet weten over de VOG vind je hier.

Meer informatie

Uitkering en vrijwilligerswerk

Omdat vrijwilligerswerk je kans op de arbeidsmarkt vergroot, mag je van het UWV vrijwilligerswerk doen terwijl je een uitkering ontvangt. Lees hier welke voorwaarden hiervoor gelden en waar je mogelijk rekening mee moet houden als je vrijwilligerswerk gaat doen.

Meer informatie

Staat je vraag er niet tussen?

We hebben een overzicht gemaakt van de onderwerpen waar we jaarlijks de meeste vragen over krijgen. We kunnen ons voorstellen dat het onderwerp waar je meer informatie over wil hebben er niet tussen staat. Geen nood, onze kennisbank biedt hoogstwaarschijnlijk uitkomst en anders kun je altijd contact met ons opnemen.

Naar onze kennisbank