Wij helpen iedereen die op zoek is naar een plek om als vrijwilliger aan de slag te gaan. Door middel van vrijwilligerswerk doe je werkervaring op, krijgt je zelfvertrouwen een boost en bouw je sociale contacten op. Ook het oefenen van de Nederlandse taal is een mogelijkheid. Je doet dus (onbewust)veel vaardigheden, kennis en ervaring op. Dat kan een zetje zijn voor je verdere ontwikkeling. Voor iedereen is dat waardevol, maar in het bijzonder kan het relevant zijn voor mensen met een (grote) afstand tot de arbeidsmarkt, psychosociale problemen of voor mensen die nog niet zo goed Nederlands spreken.

Voor wie het moeilijk vindt om zelf de eerste stap te zetten, bieden we korte begeleiding naar vrijwilligerswerk aan. Samen met een adviseur bekijk je welke ondersteuning wenselijk is om aan de slag te gaan. We helpen waar nodig ook bij het contact met de organisatie.

Voorwaarden en verwachtingen
Vrijwilligerswerk is iets anders dan dagbesteding. Wederkerigheid is hierin een belangrijk begrip; Iemand kan aan zijn eigen ontwikkeling werken, maar levert ook een bijdrage aan het doel van een ander/de organisatie.
Het meeste vrijwilligerswerk is voor één of twee dagdelen in de week. Opbouwen naar 24 uur of meer bij één organisatie is dus vaak geen optie. Welke specifieke kennis en vaardigheden nodig zijn voor vrijwilligerswerk verschilt per functie. Wel vinden vrijwilligersorganisaties het belangrijk dat de persoon gemotiveerd en betrouwbaar is en zich aan de gemaakte afspraken houdt.

Heb je nog vragen of vind je het prettig als we even met je meedenken? Neem dan gerust contact op met ons. Wij informeren en adviseren je graag.

 

Maak een afspraak