Zoek je een nuttig tijdverdrijf tijdens de #coronacrisis?

Vergroot je kennis met E-Learning!

E-Learning Aanbod

Vrijwilligershuis Nieuwegein

GRATIS ONLINE THUISCURSUS EHBO

Het Rode Kruis stelt speciaal voor alle thuisblijvers in Nederland een gratis online thuiscursus EHBO beschikbaar. Hiermee leer je vanuit huis via je laptop of tablet hoe je eerste hulp verleent bij veelvoorkomende situaties.

OVER DE THUISCURSUS

Volg de cursus in je eentje, of samen met je partner of huisgenoten. Ga aan de slag met iets waar je anders misschien geen tijd voor hebt, en besteed je tijd thuis op een leuke en nuttige manier. Schrijf je vandaag in voor de thuiscursus!

De thuiscursus duur ongeveer 1,5 uur. Op een laptop of tablet werkt de online thuiscursus het beste. Per persoon kan je één cursus bestellen.

Start de module >>

ONLINE CURSUS FONDSENWERVING

Hoe vind ik financiering voor mijn project? Hoe moet ik een aanvraag indienen bij een fonds? Welke tips zijn er om succes te hebben bij een aanvraag? De online cursus fondsenwerving helpt je op weg bij het vinden van financiering van jouw project. Of je vrijwilliger bent of penningmeester, werkzaam bent in een professionele organisatie of enthousiast meedoet in de buurt, iedereen wil weten hoe fondsenwerving een succes wordt.

Download cursusmateriaal

Daarnaast kun je hier een PDF van de cursus downloaden. Handig voor als je de informatie zelf nog eens rustig wilt nalezen. Of als je de cursus fondsenwerving aan jouw medewerkers wil aanbieden!

Start de module >>

ONTDEK JE TALENTEN

In de workshop Ontdek je Talenten ga je op zoek naar je talenten en kwaliteiten. Maak je voldoende gebruik van je talenten? Wat kun je hiermee betekenen voor je gezin, de buurt of de samenleving? Misschien is vrijwilligerswerk iets voor jou of kies je voor een andere manier om jezelf verder te ontwikkelen.

Met deze gratis e-learning ‘Ontdek je talenten’ kom je erachter wat je talenten zijn én hoe je deze optimaal kunt inzetten:
→ Start de e-learning: Ontdek je talenten

In the workshop Discover your Talents you will look for your talents and qualities. Do you make sufficient use of your talents? What can you do with this for your family, the neighborhood or society? Maybe volunteering is for you or you choose another way to develop yourself.

With this free e-learning ‘Discover your talents’ you will find out what your talents are and how to make optimal use of them:
→ Start e-learning: Discover your talents

BESTUREN VAN VERENIGINGEN

De KNVB heeft een aantal inspirerende filmpjes gemaakt waar het besturen van een vereniging centraal staat. Veel van de content is in samenwerking met psycholoog Steven Pont tot stand gekomen.

De filmpjes besteden onder meer aandacht aan:

  • Hoe kunnen we in deze moderne tijd onze vereniging weer laten opbloeien?
  • Verbeteren van de structuur, cultuur en strategie van de vereniging.
  • Bewust verstevigen en onbewust ondermijnen van gezag bij bestuurders en inspiratie voor bestuurders om invloed uit te oefenen op zijn of haar gezagspositie, met de juiste balans.

Start de module >>

NETWERKEN VERSTERKEN

Een sterk sociaal netwerk is van groot belang voor de veerkracht van mensen. Niet iedereen heeft zo’n netwerk. In deze training krijg je tips om daar samen iets aan te doen. 

Ondersteun jij iemand die in een kwetsbare situatie zit? En ervaart hij of zij onvoldoende betekenisvolle contacten en wil deze persoon daar verandering in brengen?

In deze training leer je hoe je iemand kunt ondersteunen bij het versterken en uitbreiden van een sociaal netwerk.

Start de module >>

OMGAAN MET EMOTIES

Bij vrijwilligerswerk komen ook emoties kijken. Het is niet altijd even makkelijk om daar goed mee om te gaan. Hoe je emoties herkent en bespreekbaar maakt, staat centraal in deze training.

Ondersteun jij iemand die in een kwestbare situatie zit? In deze training bieden we je handvatten aan die je kunnen helpen in de omgang met de emoties van de hulpvrager.

Start de module >>

OP ZOEK NAAR NIEUWE VRIJWILLIGERS

Op zoek naar nieuwe vrijwilligers biedt alle tools voor het maken van een wervingsplan om nieuwe vrijwilligers te werven voor jouw organisatie.

Start de module >>

AAN DE SLAG ALS MAATJE

Je wilt aan de slag als maatje, leuk! Als maatje ben je gekoppeld aan iemand die voor een bepaalde tijd een extra steuntje in de rug nodig heeft op een bepaald gebied. Wat je ook doet: persoonlijk contact staat voorop. Tegelijkertijd kan het soms lastig zijn om te bepalen waar precies grenzen liggen in dit contact. Daarnaast is het van belang dat je een goede gesprekspartner bent.

Start de module >>

EEN ORGANISATIE STARTEN

Als je deze module hebt doorlopen, heb je geleerd waaraan je moet denken als je een (vrijwilligers-)organisatie wilt starten. Je hebt zicht gekregen op taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden van een bestuur van een stichting of vereniging.

Start de module >>

COACHEND BEGELEIDEN

Coachend Begeleiden over het prikkelen van het enthousiasme en de betrokkenheid van vrijwilligers. Begeleiden is altijd maatwerk. Hoe zorg je dat de vorm en intensiteit aansluit bij de wensen van de vrijwilliger?

Start de module >>

TEVREDEN (MET) VRIJWILLIGERS

Tevreden (met) vrijwilligers gaat over het waarderen en behouden van uw vrijwilligers: hoe sluit je aan bij de motivatie en betrokkenheid van de vrijwilliger? Hoe houd je de vinger aan de pols zodat zowel organisatie als vrijwilliger tevreden blijven.

Start de module >>

PRESENTEREN KUN JE LEREN

Presenteren is een vaardigheid die je kunt trainen. Volg deze cursus om te ontdekken waar je allemaal op kunt letten als jij een presentatie moet houden of als je hem voorbereidt voor iemand anders.

Start de module >>

SOCIALE VEILIGHEID

Ongewenst gedrag en grensoverschrijdend gedrag komen ook binnen vrijwilligersorganisaties voor. Hoe ga je hiermee om en hoe regel je dat het goed wordt opgelost als zoiets gebeurt? Je ontdekt op welke gebieden sociale veiligheid een rol speelt en welke vormen van grensoverschrijdend en ongewenst gedrag er zijn.

Start de module >>

 

 

 

GOOGLE ANALYTICS

Leer in de Analytics Academy om te gaan met de meettools van Google. De cursussen worden aangeboden voor zowel beginners als gevorderden.

Start de module >>

 

 

GRENZEN STELLEN ALS VRIJWILLIGER

Wat moet je doen als er teveel van je wordt gevraagd als vrijwilliger? Hoe leer je te herkennen dat je over je grenzen gaat en hoe geef je dat aan? In deze E-Learningcursus van Humanitas leer je je grenzen te bewaken.

Start de module>>>

DE KRACHT VAN EEN GOED GESPREK

In coronatijd en lastige situaties in het algemeen, kan een luisterend oor heel belangrijk zijn. In deze training leer je hoe je mensen door een goed gesprek en het stellen van de juiste vragen sterker kunt maken. In deze e-learning van Humanitas komt het volgende aan bod:

  • Luisteren
  • De kracht van dialoog
  • Oordeelloos luisteren
  • Actief luisteren
  • De kunst van het vragen stellen

Start de module>>>

COMMUNICEREN MET EEN KWETSBARE DOELGROEP

In deze module leer je de basisprincipes van communicatie met kwetsbare mensen, een vorm van communicatie waarin makkelijk iets ‘mis’ kan gaan.

Met behulp van vijf stappen in het ‘ContactModel’© krijg je meer inzicht in je eigen handelen. Hierdoor kun je effectiever contact hebben met de kwetsbare doelgroep en miscommunicatie voorkomen.

Start de module>>>

DE WAARDE VAN VRIJWILLIGERS

Kruip voor 8 minuten in de virtuele collegebanken bij professor Lucas Meijs (Erasmus Universiteit) met zijn mini-college over de toegevoegde waarde van vrijwilligers. Dit korte filmpje verschaft je inzicht in wat vrijwilligers voor je organisatie betekenen. Met dit inzicht wordt het makkelijker om vrijwilligers te werven en ze te houden.

Bekijk het minicollege>>>