In gesprek met mantelzorgers in het Cals College

  • 12 november 2022

Elk jaar organiseert Steunpunt Mantelzorg de Dag van de Mantelzorg voor mantelzorgers in Nieuwegein. Tijdens deze dag krijgen zij een waardering van de gemeente, kunnen zij informatie vinden over verschillende onderwerpen en is er eten, drinken en ontspanning. Wij werken nauw samen met het Steunpunt en zijn dan ook bij elke editie aanwezig, want ook mantelzorgers kunnen gebruik maken van vrijwilligers om henzelf even te ontlasten door bijvoorbeeld hulp te krijgen bij de boodschappen of door maaltijdondersteuning.

We zullen het vast niet druk krijgen
Op voorhand schat je in of je wel of niet een drukke dag gaat krijgen, gevuld met vragen en het geven van informatie. Ervaring leerde ons dat wij waarschijnlijk een rustige dag zouden krijgen. Niks was minder waar, vrijwel vanaf de opening van de deuren hebben wij mensen bij ons gehad. Wij konden daar uitleggen dat wij veel organisaties in Nieuwegein kennen die hen zouden kunnen helpen en dat ook wij kunnen assisteren bij het vinden van een vrijwilliger. De aandacht wordt even onderbroken als iemand roept “ja, gaan jullie ons nou ook al vragen om vrijwilligerswerk te doen?” gevolgd door een schaterlach. Even is er stilte totdat iemand roept “je zou er anders wel goed in zijn”. Het is de toon van de dag, gemoedelijk en opgewekt.

“Gaan jullie ons nou ook al vragen om vrijwilligerswerk te doen?”


Onze voorraad is op, help!

Na nog geen twee uur zijn we door de voorraad verzekeringsbrochures heen, de vrijwilligersverzekering is er namelijk ook voor mantelzorgers. Ook zijn onze notitieboekjes in de vorm van een huis en alle andere gifts op en dan moeten we nog een dag. Hop in de auto naar de Action om wat kleinigheidjes en snoep te halen om uit te delen. Ook dit vind gretig aftrek. We probeerden snoep ook in het aanbod van Sport ID te laten opnemen, buurtsportcoaches Caroline en Julia vonden dat een minder goed idee en het VrijwilligersHuis moest voor straf 10.000 squads doen. Wat wij natuurlijk makkelijk hebben uitgevoerd want ook wij vinden sport en bewegen belangrijk.