Hoe kun jij helpen?

Coronahulp

 

Om de gevolgen van het Coronavirus te beperken, moeten we meer voor elkaar doen. Denk aan boodschappen doen voor mensen die hier op dit moment niet toe instaat zijn, medicijnen ophalen bij de apotheek, even de hond uitlaten of even een belpraatje houden met iemand die daar behoefte aan heeft. Alleen zo kunnen we de verspreiding van het virus proberen terug te dringen.

Kwetsbare mensen in de omgeving kun je op verschillende manieren helpen. Op dit moment valt het aantal hulpvragen in de gemeente nog mee. Om als gemeente goed voorbereid te zijn is het belangrijk dat er zich zoveel mogelijk mensen verzamelen die hulp kunnen bieden!

 

Hoe gaat het in zijn werk?

Via onderstaande buttons kun je hulp vragen of hulp aanbieden.

  • Hulpvragen komen op deze pagina te staan. Heb je hulp nodig? Klik op de button en vul het formulier in. Hulpaanbieders kunnen rechtstreeks op jouw vraag reageren.
  • Wil je direct reageren op een van de hulpvragen op onze website? Klik de betreffende hulpvraag aan. Via het formulier onder de hulpvraag kun je reageren. LET OP: Deze reactie komt direct bij de hulpvrager terecht. Wij hebben er géén zicht op of je ook een reactie ontvangt.
  • Wil je je in het algemeen inzetten voor coronahulp via bijvoorbeeld een coronahulp-initiatief? Klik dan op de button hulp aanbieden. Jouw aanbod komt bij ons terecht. Wij koppelen jou aan een geschikte vorm van coronahulp. LET OP: Wij hebben niet altijd een passende hulpvraag of initiatief. In dat geval kom je op een wachtlijst.
Ook ergens hulp bij nodig? Stuur dan jouw hulp vraag in!

Hulp nodig
Hulp aanbieden? Vul het formulier in!

Hulp aanbieden


Nieuwegeinse
Coronahulpinitiatieven

BEKIJK ZE HIER

 

 

 

 

Hoe voorkom je verspreiding?

Op de website van het RIVM worden door de overheidsinstantie adviezen gegeven om te voorkomen dat het Coronavirus zich snel verder zal verspreiden. Raadpleeg die pagina voor verdere informatie over het COVID-19 virus. Een aantal belangrijke maatregelen om verspreiding te voorkomen, zijn de volgende:

  • Was je handen regelmatig
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes
  • Geen handen schudden
  • Blijf thuis als je verkoudheidsklachten krijgt
  • Houd 1,5 meter afstand van je medemens

 

 

 

 

Je kennis vergroten vanuit huis?

E-learning

Workshops en cursussen bezoeken is voorlopig niet mogelijk, maar je kunt thuis ook nieuwe dingen leren. Wij hebben een aantal interessante, leerzame E-learning-cursussen geselecteerd.

BEKIJK HET AANBOD