Hoe kun jij helpen tijdens deze lockdown?

Coronahulp

 

We zitten helaas weer in een lockdown. Om de gevolgen van het Coronavirus te beperken, moeten we meer voor elkaar doen. Denk aan boodschappen doen voor mensen die hier op dit moment niet toe instaat zijn, medicijnen ophalen bij de apotheek, even de hond uitlaten of even een belpraatje houden met iemand die daar behoefte aan heeft. Alleen zo kunnen we de vervelende effecten van een lockdown zoveel mogelijk tegengaan terwijl we de verspreiding van het virus proberen terug te dringen.

 

Kwetsbare mensen in de omgeving kun je op verschillende manieren helpen. Op dit moment valt het aantal hulpvragen nog mee. Om als gemeente goed voorbereid te zijn is het belangrijk dat er zich zoveel mogelijk mensen verzamelen die hulp kunnen bieden zodat we met zijn allen meteen klaar kunnen staan voor wie dat nodig heeft!

 

Hoe gaat het in zijn werk?

Via onderstaande buttons kun je hulp vragen of hulp aanbieden.

  • Hulpvragen komen op deze pagina te staan. Heb je hulp nodig? Klik op de button en vul het formulier in. Hulpaanbieders kunnen rechtstreeks op jouw vraag reageren.
  • Wil je direct reageren op een van de hulpvragen op onze website? Klik de betreffende hulpvraag aan. Via het formulier onder de hulpvraag kun je reageren. LET OP: Deze reactie komt direct bij de hulpvrager terecht. Wij hebben er géén zicht op of je ook een reactie ontvangt.
  • Wil je je in het algemeen inzetten voor coronahulp via bijvoorbeeld een coronahulp-initiatief? Klik dan op de button hulp aanbieden. Jouw aanbod komt bij ons terecht. Wij koppelen jou aan een geschikte vorm van coronahulp. LET OP: Wij hebben niet altijd een passende hulpvraag of initiatief. In dat geval kom je op een wachtlijst.
Ook ergens hulp bij nodig? Stuur dan jouw hulp vraag in!

Hulp nodig
Hulp aanbieden? Vul het formulier in!

Hulp aanbieden


 

Liever telefonisch contact? Bel onze coronahulplijn.

 

06 539 726 85