Blog

Wie helpt jou tijdens de coronacrisis met de boodschappen?

Geplaatst op: 8 april 2020 • Leestijd: 4 minuten

Vorige week maakten we een overzicht waar je terecht kunt voor een warme maaltijd. Dit overzicht werken we steeds bij, zodat er een nóg breder aanbod is. Het kan echter zijn dat het bereiden van de maaltijd niet het probleem is, maar wél het doen van de boodschappen.

Hoest of kuch je, waardoor je niet de deur uit durft/kan, of ben je bang zelf besmet te raken? Of kun je om een andere reden niet zelf je boodschappen halen en lukt het ook niet om te bestellen via internet? Diverse organisaties en initiatieven bieden aan om die boodschappen voor jou te doen of medicijnen op te halen bij de apotheek.

Ook hiervoor zetten we de diverse diensten op een rij. Kom je er nog steeds niet uit? Is er geen dienst in jouw wijk? Geen zorgen, wij helpen jou graag. Stuur een mail naar corona@vrijwilligershuis-nieuwegein.nl. Vind je dat ook lastig, bel of app dan naar 06 539 726 85. Wij zullen jou aan het juiste initiatief koppelen.


Goede Buur in Vreeswijk

In deze tijd van Corona-crisis willen de vrijwilligers en buurtgenoten van Dorpshuis Fort Vreeswijk graag iets voor jou betekenen. Zij staan klaar om jou te helpen bij de boodschappen of om je medicijnen op te halen (en bieden daarnaast ook andere hulp).

Ze zijn te bereiken op 06 216 649 18. Dit is het nummer van het Dorpshuis Fort Vreeswijk. Geef naam en telefoonnummer door en dan bellen zij terug. Ze vragen dan wat je de komende tijd nodig hebt en/of waar ze jou blij mee kunnen maken. Zij gaan hun best doen om er voor te zorgen dat je krijgt wat je nodig hebt.

Fokkesteeg Samen

Fokkesteeg Samen is een sociale marktplaats vraag en aanbod, met nu tijdens de Coronacrisis extra aandacht voor:

– Wat kan een ander voor jou betekenen

– Wat kan jij voor een ander betekenen

Dit houdt in dat je als inwoner van de wijk Fokkesteeg voor diverse hulpvragen bij ze terecht kunt. Zo ook voor het doen van boodschappen en medicijnen.

Coronahulp De Galecop

Mag je je huis niet uit en heb je hulp nodig voor boodschappen of het ophalen van je medicijnen? Vraag dan op dit platform om hulp. Wil je graag anderen helpen? Laat dat ook weten! Dat kan via de Elkaar Helpen-knop van deze site.

Of maak gebruik van de Facebookgoep Galecop Sociaal Buurthulp, waar mensen zich aanbieden om te helpen.

De rijtuigenbuurt: Hart voor je Buurt

Bewoners van de Rijtuigenbuurt kunnen via de Facebookpagina van Hart voor je Buurt terecht voor een hulpvraag of hulpaanbod. Boodschappen nodig? Doe een oproep op de pagina.

 

Super Buur Cityplaza

Super Buur is een gratis boodschappenservice voor en door de community in de omgeving van het centrum. Plaats je hulpvraag in de Facebookgroep Super Buur, zodat vrijwilligers op deze oproepen kunnen reageren. De vrijwilligers kopen de boodschappen bij de lokale ondernemers en bezorgen deze vervolgens bij de hulpbehoevenden thuis. Bij bezorging door vrijwilligers worden geen bezorgkosten gerekend en de adviezen van het RIVM en de Rijksoverheid worden strikt opgevolgd. Betaling van de boodschappen verloopt contactloos, veilig en snel via Tikkie of een Betaalverzoek.

Tijdelijke bezorgservice Muntplein

Doe je graag je boodschappen bij Muntplein? Dat kan nog steeds zonder de deur uit te gaan. Je kunt tot 16.00 uur uw bestelling plaatsen bij de winkel waar je  producten van nodig hebt. Dit kan gewoon telefonisch. Tussen 16.00 uur en 18.00 uur hebben de winkels de tijd om de bestellingen klaar te maken.

Om 18.00 uur haalt Jeroen de bestellingen op en komt deze voor de deur afleveren. Dat betekent vandaag besteld, vandaag in huis! Je kunt afrekenen met de winkels via een betaalverzoek middels Tikkie. Je betaalt gewoon de normale prijs voor deze boodschappen, dus geen toeslag. Aan de deur betaal je 5,- euro voor de bezorging ongeacht bij hoeveel winkels je iets hebt gekocht. Die verdiensten gaan naar Jeroen.

Jeroen is te bereiken via: jeroenmiltenburg@hotmail.com of 06 476 618 17

Telefoonnummers van de winkels die meedoen

Maak alvast een lijstje wat je nodig hebt. Bel dan de winkel waar je de boodschappen van wilt hebben. Zorg dat je je mobiele telefoonnummer bij de hand hebt in verband met het betaalverzoek middels Tikkie.

Kaasspeciaalzaak Kees Oomen is bereikbaar op: 030-60 357 31. De Brun kun je bereiken op: 030-60 537 81. Slijterij Una Más op: 030-60 374 19 en Dierenwinkel Pets Place is te bereiken op telefoonnummer: 030-76 062 50.

Boodschappen
Betaal bij voorkeur digitaal via een tikkie of overschrijving!
Deel: