Blog

Werken bij Stichting Leergeld: geef kinderen een kans

Geplaatst op: 26 april 2019 • Leestijd: 4 minuten

Sommige vacatures zijn zo opvallend, dat wij er graag wat extra aandacht aan besteden. In dit geval gaat het om: ‘administratief talent voor Stichting Leergeld’. Met deze administratieve functie help je schoolgaande kinderen uit zogeheten ‘minima-gezinnen’; gezinnen die er financieel soms zelf even niet meer uitkomen.

Stichting Leergeld biedt kinderen en jongeren mogelijkheden om hun sociale vaardigheden en kennis te ontwikkelen. Oftewel: meer kansen op een mooie toekomst, waarbij zij talenten optimaal kunnen ontwikkelen.

Omdat deze vacature voor acht tot tien uur in de week is (twee ochtenden van vier á vijf uur), is het een voorwaarde dat je er echt de tijd voor hebt. Bijvoorbeeld omdat je met pensioen bent en eigenlijk nog wel behoefte hebt aan uitdaging in je leven.

Wat is Stichting Leergeld Nieuwegein?

Stichting Leergeld is een landelijke organisatie, verdeeld over 106 stichtingen in 271 gemeentes en iedere lokale stichting zorgt zelf voor de inkomsten en administratie. Leergeld voorziet in tegemoetkoming van schoolkosten en andere vormen van educatieve ontwikkeling. De stichting biedt daardoor kansen die net dat verschil uitmaken voor de toekomst van scholieren.

Stichting Leergeld Nieuwegein is er voor alle schoolgaande kinderen (4 – 18 jaar) uit gezinnen met een laag inkomen (120% van de minimuminkomensgrens of lager) woonachtig in de gemeente Nieuwegein. Het betreffende kind of de jongvolwassene mag ook een school buiten de gemeente Nieuwegein bezoeken.

Voor welke kosten kan er een aanvraag worden gedaan?

Bij schoolkosten kun je denken aan benodigdheden voor school, schoolreizen, een laptop, of een fiets. Maar ook kan ondersteuning geboden worden in naschoolse activiteiten zoals zwem- of muzieklessen of een bijdrage voor sportkleding.

Deze tegemoetkoming kan worden aangevraagd als de kosten niet, of slechts gedeeltelijk worden vergoed via bijvoorbeeld de Nieuwegein Stadspas, tegemoetkoming in de studiekosten of andere regeling.

Administratief talent gezocht

Om de aanvragen te behandelen en verwerken, zitten er tweemaal per week (maandag- en donderdagochtend) vier vrijwilligers bij elkaar die onderling nauw samenwerken en veel overleggen. Ze nemen de telefoon aan, lezen en verdelen de post en e-mail. Daarnaast zetten zij de aanvragen in het systeem. Ook leggen zij een dossier aan en houden deze bij. Vaak zijn aanvragen onvolledig, dus wordt er achteraan gebeld. Sommige gezinnen hebben daarbij een beetje extra uitleg en aansporing nodig voordat het verzoek ook echt behandeld kan worden.

Aangezien een van de vrijwilligers naar een andere functie overstapt, zoeken zij een volwaardige vervanging. Ben jij die nieuwe fijne collega? De administratie is niet ingewikkeld: je hoeft dus geen administratief wonder te zijn. Kennis van Word, Excel en Outlook is echter wel noodzakelijk. Het is van belang dat je iemand bent die het talent heeft om zich in anderen te verplaatsen en je ook kunt uitdrukken binnen verschillende niveaus. Geduld hebben en mensen kunnen overhalen zijn eigenschappen die jij bezit. Het is daarbij prettig dat je kunt beredeneren waarom iets soms niet goed gaat en waar extra ondersteuning nodig is.

Een ander helpen geeft voldoening

Voel jij goed aan waar hulp nodig is en vind je het ook leuk om mensen te helpen? Vind jij het ook leuk om een beetje te ‘puzzelen’ en creatief mee te denken? Heb je ervaring met administratie en kun je goed tegen een soms hectische werkomgeving? Zij bieden jou een gezellige werkplek in een hecht team.

Het is een functie die voldoening geeft, omdat je mensen helpt die het echt nodig hebben. “Het is niet zo dat je ineens een aureool rond je hoofd draagt, maar het is leuk om iets voor een ander te kunnen doen. Je bent van belang voor veel gezinnen,” vertelt Greet Boere, zelf werkzaam binnen dit team. “Het is iedere keer weer fijn als een aanvraag is afgerond.”

Herken jij jezelf in de empathische, administratief medewerker die zij zoeken, of weet jij iemand die aan dit profiel voldoet? Meld je dan aan via onze website of kom langs (Boogstede 12 in Cityplaza) en help mee om de jeugd van nu een goede toekomst te geven!

Deel: