Blog

Wat brengt ons geluk?

Geplaatst op: 26 september 2019 • Leestijd: 2 minuten

Het is nog tot en met morgen de week van het geluk in heel Nieuwegein; een initiatief van Lijfstyle Netwerk in samenwerking met de Gemeente Nieuwegein. Ook wij kregen de vraag waar wij nou gelukkig van worden. Geluk is natuurlijk een ongrijpbaar begrip. Er zijn vele boeken over geschreven en er wordt al eeuwen over de definitie van ‘geluk’ gefilosofeerd. Waar de één gelukkig van wordt, kan de ander misschien nog niet eens om glimlachen.

Maar over één ding zijn de teamleden van VrijwilligersHuis Nieuwegein het eens, er is altijd wel iets waar je blij van wordt. Zo’n moment is ook geluk!

Een greep uit onze geluksmomenten

Esther Jansen, domeinmakelaar Sport en Bewegen: “Mijn geluksmoment: iedereen te zien sporten bij de verenigingen. Elke dag staan er weer heel veel vrijwilligers klaar om dit voor elkaar te krijgen.”

Karin Masereeuw, domeinmakelaar Onderwijs en Educatie: “Mijn geluksmoment is als ik zie hoeveel mensen met compassie iets willen doen of betekenen voor een ander. Omzien naar elkaar zonder iets ervoor terug te verwachten. Hart voor een ander : I love it!”

Bram Wesselink, domeinmakelaar Duurzame Ontwikkeling: “Mijn geluksmomentje is dat ik mij realiseer dat steeds meer mensen die ik spreek het begrip ‘duurzaamheid’ op een positieve manier duiden en er op hun eigen manier invulling aan geven. Duurzaamheid kan heel vaag zijn. Maar het gaat er om dat je het betrekt op jezelf. Wat wil ik dat het voor mij betekent? En wat kan het mijzelf en mijn omgeving brengen?”

Peter Bakker, coördinator: “Gisteren kwam er iemand het VrijwilligersHuis binnen, die vertelt over ontslag en partner verliezen in één jaar tijd en afsluit met: “maar dat is niet belangrijk, iets voor een ander doen is belangrijk”. Daar krijg ik een brok van in mijn keel, dat maakt mijn week, misschien zelfs mijn maand. Prachtig!”

Yukiko Pesik, communicatiemedewerker: “Als ik vrijwilligers bezig zie of ontmoet voor bijvoorbeeld een interview, zie en ervaar ik steeds weer dat er zoveel onbaatzuchtigheid en goedheid in heel veel mensen schuilt. Dat is voor mij een geluksmoment!”

 

Wat brengt jou geluk?

#ShareYourHappiness

 

 

Deel: