Help elkaar aan een warme maaltijd!

#coronahulpnieuwegein
#daslief

Blog

Waar kun je terecht voor een betaalbare maaltijd?

Geplaatst op: 2 april 2020 • Leestijd: 5 minuten

Komt je vaste (kook)hulp niet meer langs vanwege de corona-maatregelen? Of kun je niet meer zomaar aanschuiven bij familie of vrienden voor een warme hap? Je staat er niet alleen voor! Gelukkig zijn er diverse organisaties die maaltijden (al dan niet tegen een kleine vergoeding) aanbieden.

Wij hebben er een paar voor jou geselecteerd:

Warme maaltijd van Bij Bosschardt

Vanuit Bij Bosshardt zijn ze aan het inventariseren of ze mensen in de buurt een maaltijd kunnen verstrekken. Dit in plaats van de eetgroep op donderdagavond. Weet jij nog mensen die hiervan gebruik zouden willen maken, of wil je hier zelf aan deelnemen? De prijs is 3 euro per maaltijd.

Laat het weten via: 06 121 189 84 of marja.van.barneveld@legerdesheils.nl.

Thuisgekookt Coronahulp

Thuisgekookt is de afgelopen weken positief verrast. Veel mensen hebben zich spontaan aangemeld om hun buren te kunnen helpen met een warme maaltijd. Omdat op dit moment een heel groot gedeelte van Nieuwegein zich in een kwetsbare situatie bevindt (niet de deur uit durft/mag of juist de hele dag hard aan het werk is in een cruciaal beroep, waardoor gezond koken erbij inschiet), koppelt Thuisgekookt mensen in heel Nieuwegein aan elkaar. Zo kunnen zoveel mogelijk buurtgenoten elkaar helpen.

Ken of ben jij iemand die hulp kan gebruiken of zou jij juist iemand willen helpen? Thuisgekookt heeft een speciale Coronahulppagina. Hier staat voor alle situaties uitgelegd waar je terecht kunt. Het is fijn als je je gegevens achter laat, want er zijn heel veel mensen die graag willen helpen en willen koken, maar nu niet actief een maaltijd aanbieden op de site. Als je geen internet hebt, helpen zij natuurlijk ook graag! Dan kun je bellen of appen met: 06 834 471 97.

Stichting Balans kookt zeven dagen per week

Vanwege het coronavirus heeft stichting Balans Nieuwegein initiatieven opgezet om mensen, vooral kwetsbare burgers, te helpen met een warme  maaltijd. Zij maken 7 dagen per week maaltijden voor deze doelgroep. Onder de kwetsbare burgers rekenen zij onder meer ouderen die moeite hebben met koken en (psychisch) zieke mensen die alleen wonen. Behoor je niet tot deze doelgroep en denk je dat je in aanmerking kan komen voor deze actie, neem dan telefonisch contact op.

Eén warme maaltijd per dag kost €3,- (er wordt rekening gehouden met mensen die gebruikmaken van een halal dieet of vegetarisch eten).

De maaltijd kun je na je telefonische bestelling om 17.00 uur ophalen bij La CaZa, Hoornseschans 101 in Fokkesteeg. Mocht je hiertoe niet in staat zijn, dan kunnen zij het in overleg bezorgen. Uitsluitend contant betalen, stop het bedrag in een plastic tasje.

Voor vragen en/of bestelling zijn zij bereikbaar via: 06 1860 7916.

Goede Buur in Vreeswijk

In deze tijd van Corona-crisis willen de vrijwilligers en buurtgenoten van Dorpshuis Fort Vreeswijk graag iets voor jou betekenen. Zij zijn bereid om je 1x in de week een warme maaltijd te bezorgen (en bieden daarnaast ook andere hulp aan).

Laat het weten via: 06 216 649 18. Dit is het nummer van het Dorpshuis Fort Vreeswijk. Geef naam en telefoonnummer door en dan bellen zij terug.

Driesen Smaak Vermaak

Geen vrijwilligersinitiatief, maar niet minder handig, is de service van Driesen Smaak Vermaak. Een welkome optie voor diegene die niet tot de kwetsbare doelgroep behoort, maar ook geen tijd heeft om een warme maaltijd te bereiden. Bijvoorbeeld omdat je een cruciaal beroep beoefent en lange dagen maakt, of gewoon een drukke dag hebt gehad met thuisscholing van je kinderen in combinatie met je eigen thuiswerk en huishouden.

Middels een ‘Drive Through’ kun je een warme maaltijd zelf afhalen bij het verkoopkraampje. Bij voorkeur contactloos pinnen, maar contant of via factuur betalen is ook mogelijk. Lukt zelf ophalen niet? Mail dan naar: info@driessensmaakvermaak.nl.

Spontane acties

Warme maaltijd
Gespot op de Facebookpagina van VitamineCNieuwegein

En van dit soort spontane initiatieven worden wij natuurlijk ook heel blij: gespot op de Facebookpagina van Vitamine C. Het zou leuk zijn als goed voorbeeld doet volgen. Met hulp van elkaar komen we deze tijd wel door!

Op de website Fokkesteeg Samen kun je ook een oproep doen via de sociale marktplaats. Bijvoorbeeld: “Wie heeft er nog een warme maaltijd over?”. Dit geldt uiteraard ook voor aanbieders van eten.

Denk bij het maken en overdragen van maaltijden aan de richtlijnen van het RIVM, en bied alleen maaltijden aan als je niet ziek bent.

Een geslaagde actie bij Buurtplein Doorslag

Leuk om te noemen is ook de geslaagde actie van de kookgroepen van Buurtplein Doorslag. Om te zorgen dat kwetsbare buurtbewoners wekelijks kunnen genieten van een gezonde warme maaltijd is er een prachtig initiatief ontstaan vanuit deze kookgroepen. Zij brengen bij ongeveer 40 à 50 personen een maaltijd langs.

Wil jij ook helpen? Mail dan naar cbos@movactor.nl of stuur een Whatsapp-bericht naar 06 148 471 19.

Weet jij nog een aanbieder van maaltijden? Laat het ons weten via communicatie@vrijwilligershuis-nieuwegein.nl.

Deel: