Blog

Vele handen maken licht vrijwilligerswerk

Geplaatst op: 2 oktober 2019 • Leestijd: 4 minuten

“Hi, I’m looking for a volunteer job with a little teambuilding included.” Zo stapte een Engelssprekende medewerker van Tata Communications bij ons binnen. Op dat moment hadden we geen vacature in onze database die geschikt leek. Gelukkig laat onze coördinator Peter Bakker zich niet snel uit het veld slaan: want wat er niet is, kan vaak wel gecreëerd worden.

De meeste organisaties hebben geen ruime kas en klussen liggen er juist in overvloed. Peter vroeg bij de bouwspeeltuinen van Nieuwegein of zij wat hadden. Het balletje ging rollen en een mooie samenwerking kwam tot stand: twee teams van Tata Communications gingen aan het werk bij Bouwspeeltuin Bouwgein.

De DRIVE week 2019

In Nederland heeft Tata Communications twee filialen: Amsterdam en Nieuwegein. De werknemers konden zich tijdens de DRIVE week* inschrijven op een team, dat een bepaalde klus op zich neemt. In Nieuwegein waren dit onder andere klusteam ‘Bob the Builder’ en tuinteam ‘Mean and Green’, die zich beiden hebben ingezet voor Bouwspeeltuin Bouwgein.

Team
Goed bezig!

Ook elders zijn ze actief geweest: op maandag en dinsdag werd er geholpen bij de Utrechtse stichting MoHuKa, die voedselbanken steunt. Woensdag ging er een team maar liefst 150 km fietsen langs de locaties in Nederland om zo geld op te halen voor een goed doel. Stuk voor stuk intensieve, maar leuke activiteiten.

De tuinklusdag bij Bouwspeeltuin Bouwgein

Zulke initiatieven zijn natuurlijk fantastisch en wij gingen op vrijdag met drie collega’s kijken bij Bouwspeeltuin Bouwgein. Het lag niet alleen aan het geweldige weer dat de sfeer prettig  was. Team ‘Mean and Green’ was ook een supergezellig team, waarbij het enthousiasme ervan afspatte. Er werd gesnoeid, geruimd, onkruid gewied, nieuwe (door Tata Communications gefinancierde) plantjes ingeplant en vooral goed samengewerkt. Wat opviel was de voertaal: “Wij zijn echt een internationaal bedrijf, met werknemers van alle plekken op de wereld en spreken dus Engels met elkaar,” legde Ingrid Eigenraam van Tata Communications uit.

team vrijwilligerswerk

De taal was duidelijk geen probleem, wat wij zagen was Teambuilding met een hoofdletter! Naast het harde werken was er ook ruimte voor een rustmoment en veel samen lachen. Luid gegil en aanmoedigend geroep trok onze aandacht: een collega werd op de kabelbaan gehesen en zwierde met veel gejoel over de speelplaats. Kortom: er werd zichtbaar genoten van deze tweedaags-vrijwilligersklus; dat alles met het doel om de bouwspeeltuin weer een beetje mooier te maken.

Word ook bedrijfswilliger!

Wil jij met jouw werknemers ook de handen uit de mouwen steken en het nuttige met het aangename combineren? Of wil je meer weten over de mogelijkheden om bedrijfswilliger te worden? Neem gerust contact met ons op en wij denken met jou mee of zoeken een klus die bij jullie bedrijf past!

Heb jij als maatschappelijke organisatie of buurtinitiatief een enthousiast team nodig om grotere klussen aan te pakken? Laat het ons weten en dan zoeken wij naar die match!

Naast hard werken is er ook tijd voor plezier!
*) DRIVE week en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Tata Communications, voluit Tata Communications MOVE Nederland B.V., is een internationaal telecombedrijf dat zich wereldwijd bezighoudt met MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen).  MVO is een vorm van ondernemen dat zich richt op de zogenaamde triple-P. Die drie P’s staan voor Profit (economische prestaties), People (respect voor de medemens) en Planet (respect voor onze planeet).

Om dat te bewerkstelligen worden er in álle vestigingen over de hele wereld regelmatig allerlei activiteiten georganiseerd. Een daarvan is de internationale ‘DRIVE week’ in september. Tijdens deze week worden de werknemers uitgenodigd om zich in te schrijven voor speciale werkzaamheden met een maatschappelijk doel.

 

Deel: