Blog

Van droom tot plan: Sportplein Zuilenstein

Geplaatst op: 14 maart 2019 • Leestijd: 3 minuten
Nick Brugman
Nick Brugman, een van de initiatiefnemers en liefhebber van obstacle runs

Nieuwegein is voor stadse begrippen erg rijk aan groen in de vorm van groenstroken en stadsparken. Een van die stadsparken is de Kokkeboogaard in de wijk Zuilenstein.  Micha en Nick, twee bewoners van Zuilenstein, zagen daar mooie mogelijkheden. Beiden doen aan obstacle runs en zeiden op een dag gekscherend tegen elkaar: “Wat als we dit kunnen doen in ons eigen park?!”

Het bleef niet bij een vluchtige uitspraak. Het idee kreeg zoveel vorm, dat ze besloten om te gaan brainstormen en het verder uit te werken. Vier maanden later is het dan zover. Het plan ligt klaar op tafel: een openbaar sportpark voor jong en oud.

Sportplein Zuilenstein

Het park is het hele jaar door openbaar toegankelijk. Het ligt centraal en er is genoeg ruimte om hun “Sportplein Zuilenstein” te realiseren. Het moet een sociaal en sportief ontmoetingspunt worden, om samen te sporten en plezier te hebben. Iedereen is welkom: ervaren sporters, mensen die net beginnen, jonge kinderen of juist (revaliderende) ouderen.

Zij zien mogelijkheden voor een prachtig sportcircuit met drie verschillende hardlooproutes en een veld waar bootcamp- of bijvoorbeeld yogalessen kunnen worden gegeven. De ultieme droom is het kersje op de taart: het realiseren van een urban playground. Duurzame, stoere sport- en speeltoestellen gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout en ijzer. Want wat is er fijner dan bewegen in de open lucht, in een prachtige, groene omgeving met fraaie sporttoestellen?

Koningsdag 2019 wordt het gezellig en sportief in Zuilenstein
Micha Torcque sportplein Zuilenstein
De andere initiatiefnemer: Micha Torcque in actie

Dit idee is zo goed, dat het niet bij een droom mag blijven. Wat zij van jou vragen? Het antwoord is eenvoudig: niets anders dan jouw enthousiasme!  Dit waanzinnige plan heeft draagvlak nodig. Ze hebben wijkplatform Zuilenstein/ Huis de Geer/ Blokhoeve en wijkplatform Jutphaas/ Wijkersloot al aan hun zijde. Als zij kunnen aantonen dat de wijkbewoners net zo enthousiast zijn, kunnen zij hun passie en dromen omzetten in realiteit.

Daarom organiseren zij met Koningsdag, tijdens de kleedjesmarkt op 27 april, een sportief evenement voor iedereen. Ervaring met organiseren hebben ze al: in 2018 verzorgden zij met succes de Koningspelen op o.b.s De Toonladder. Dit keer pakken ze het nog grootser en spectaculairder aan.

Een mini obstacle run voor jong en oud
Sportplein Zuilenstein
Kom 27 april naar de Kokkeboogaard en ga de uitdaging aan!

Aan de zijde van de Nedereindseweg (tegenover nummer 155) komt een zogenaamde Mobstacle trailer: een soort hindernisbaan in stijl van de obstacle run. Hier zullen Micha en Nick jou ook alles vertellen over hun sportieve plannen rondom sportplein Zuilenstein. Iedereen krijgt de kans om op dit circuit de snelste tijd neer te zetten. Met een grote digitale klok bij de start en finish zal er een uitdagende challenge worden neergezet die circa 2-5 minuten per persoon duurt. Voor de winnaar van de dag is er uiteraard een leuke prijs.

Kortom: kom 27 april naar de kleedjesmarkt in Zuilenstein en ga de sportieve uitdaging aan. Of kom op andere wijze je steun betuigen aan deze twee sportieve heren. Met jouw hulp kunnen zij hun plan realiseren en maken zij Nieuwegein weer een stukje mooier. Wij zien je 27 april!

Nu alvast meer weten of je steun betuigen? Kijk op www.sportpleinzuilenstein.nl of mail naar sportpleinzuilenstein@gmail.com

Deel: