Ben jij creatief en handig in digitaal ontwerpen?

Help Machael voor Lion Wishes Service en steun daarbij een goed doel!

Blog

Ontwerpen voor een goed doel

Geplaatst op: 7 juli 2020 • Leestijd: 5 minuten

Lion Wishes Service is een initiatief dat onder meer bedrijven, stichtingen en verenigingen werk uit handen neemt als het gaat om het versturen van attente wensen. Denk aan een kaartje bij verjaardagen van (personeels-)leden, geboorte van kinderen, feestdagen en jubilea. Maar ook bij minder leuke gelegenheden, zoals een beterschapskaart bij ziekte. Het leuke van dit initiatief is dat de opbrengst naar een goed doel gaat (Ingeborg Douwes Stichting); ideaal als je als bedrijf maatschappelijk verantwoord wilt ondernemen of graag een goed doel wilt steunen.

De initiatiefnemer, Machael  de Leeuw (bijna 42 jaar), doet dit deels alleen, maar door een lichte beperking heeft hij bij sommige taken ondersteuning nodig. Daarom is Lion Wishes Service op zoek naar een creatieve vrijwilliger die handig is met computers en Machael tevens bij kan staan bij zaken die hij zelf lastig vindt. Met jouw hulp kan Machael zijn initiatief draaiende houden.

Wie is deze initiatiefnemer?

Lion Wishes ServiceEen leuk en nuttig initiatief, dat mensen een glimlach bezorgt en ook nog eens een goed doel steunt; dat wekt onze interesse. Wat is LWS en wie is deze initiatiefnemer? Hoog tijd om eens met Machael in gesprek te gaan. Een gesprek over dromen, attent zijn en goede doelen.

Op zijn website spreekt Machael over ‘een foutje bij de geboorte’. Geduldig legt hij uit wat dat precies inhoudt.
“Ik ben niet in het ziekenhuis geboren, want het ging allemaal te snel”, vertelt hij. “Mijn moeder stond al boven aan de trap en mijn vader heeft nog de verloskundige gebeld. Maar voordat zij er was, werd ik met de hulp van mijn vader thuis al geboren. Doordat mijn navelstreng nog om mijn nek zat, is er tijdens de geboorte zuurstoftekort ontstaan op bepaalde plekken in mijn hersenen.”

In zijn jeugd kreeg Machael speciaal onderwijs en extra oefentherapie om zijn motoriek te verbeteren. Hij groeide over bepaalde motorische beperkingen heen en heeft zich uiteindelijk ontwikkeld tot de ondernemende en attente man die hij nu is. Iemand die eigenlijk alles kan, maar bij enkele dingen begeleiding of ondersteuning nodig heeft.

Het ontstaan van Lion Wishes Service

Zo’n elf jaar geleden, tijdens een gesprek met een jobcoach, ontstond het idee om LWS op te richten. De coach vond het leuk dat Machael zo attent is en stelde voor om daar wat mee te gaan doen. Een idee dat hem wel aanstond. Langzaam ontwikkelde het zich tot een echte droom.

Machael had al een website waar hij niet zoveel meer mee deed. Deze bouwde hij met de hulp van een vriend om naar lionwishesservice.nl. Er brak een tijd aan van onderzoeken, uitproberen en kijken wat werkt en wat niet. En zo ontstond uiteindelijk in 2011 Lion Wishes Service.

De uitdrukking ‘een uit de hand gelopen hobby’ klinkt bijna oneerbiedig voor zo’n mooie onderneming. Toch is het allang veel meer dan een hobby en dat terwijl hij hiernaast ook nog een baan heeft voor zijn eigen broodwinning.

logo Lion Wishes Service

 

Ingeborg Douwes Stichting

Aanvankelijk steunde Machael met LWS de Lucille Werner Foundation. Na een aantal jaar besloot hij in overleg met de LWF om een ander goed doel te ondersteunen. Hij steunde op persoonlijke basis al jarenlang trouw de Ingeborg Douwes Stichting. Dus het besluit om dit vanaf oktober 2019 als nieuw goed doel te koppelen aan LWS, was snel gemaakt.

Als moeder van drie jonge kinderen overleed Ingeborg Douwes op 38-jarige leeftijd aan borstkanker. De Ingeborg Douwes Stichting is opgezet door Ingeborg zelf en haar man. Tijdens haar vele verblijven in het ziekenhuis, werd zij immers omringd met efficiënte hulp, maar werd zij tevens getroffen door het gebrek aan emotionele steun.

Deze stichting wil bereiken dat iedereen die met kanker te maken krijgt een beroep kan doen op psychosociale oncologische ondersteuning. Het opladen van de eigen accu en van partners, familie en naasten wordt ervaren als positieve energie, zowel tijdens en ná de medische behandelingen.

LWS maakt een nieuwe doorstart

Lion Wishes Service is nog steeds in ontwikkeling. Met een paar jaarcontracten achter zich, zoekt Machael nu een nieuwe manier om zich nog verder te ontplooien. Dat gaat niet altijd zonder slag of stoot. Zo is bijvoorbeeld de AVG/ privacywet die sinds 2018 van kracht is, de volgende hindernis die Machael gaat nemen. Maar hij komt er wel, daar is hij van overtuigd. Machael is een echte volhouder.

Zoals hij zelf zegt in het gesprek: “Ik heb in mijn leven veel dromen gehad. Ik heb daarbij altijd het gevoel gehad dat deze dromen niet van de grond komen. Bijvoorbeeld omdat ze te ingewikkeld zijn. Maar LWS is er één waarvan ik voel dat hij uitkomt. Deze droom maak ik af.”

Help jij Machael zijn droom waarmaken?

Er bestaan al vele kaartenservices, maar Machael wil zich graag onderscheiden. Dat doet hij natuurlijk al, door de opbrengst aan een goed doel te schenken. Maar hij wil net dat beetje extra bieden en jouw hulp is daarbij welkom. Bij sommige, meer specialistische taken heeft hij advies en ondersteuning nodig. Een stukje expertise die zijn vaste begeleider niet kan bieden.

Zoals hierboven beschreven, zoekt Machael iemand die handig is met computers. Hij heeft met name assistentie nodig bij het ontwerpen van kaarten die passen bij verschillende gelegenheden of evenementen. Ook zoekt Machael iemand die een kalender kan ontwerpen. Kun jij net die extra persoonlijke ‘touch’ geven aan een mooie kaart? Heb jij leuke ideeën bij het maken van een kalender? Dan is dit een superleuke vacature voor jou! Ook als je bijvoorbeeld nog in een grafische opleiding zit, is dit de ideale manier om meer ervaring met ontwerpen op te doen.

Wil jij je graag inzetten voor deze ondernemende man én het goede doel? Laat het weten via onze website. Hier vind je tevens meer informatie over de vacature. Als je nog meer wilt weten over Machael en LWS, kijk dan even op de website van Lion Wishes Service.

Deel: