Blog

Nationale Vrijwilligersdag

Geplaatst op: 9 december 2018 • Leestijd: 2 minuten

Feest!
Op vrijdag 7 december was het Nationale Vrijwilligersdag: een dag waarop vrijwilligers en al het mooie werk dat zij doen in het zonnetje worden zetten. Want in een tijd waarin iedereen het altijd maar druk heeft, hoe mooi is het dan om alle tijd te nemen voor een ander?


Nieuwe Locatie VWHN

Op onze nieuwe locatie middenin City Plaza plaatsten wij een aantal prachtige portretten van Nieuwegeinse vrijwilligers. De expositie werd geopend door wethouder Marieke Schouten, en Christine Aaftink gaf een inspirerende speech. De oud-schaatser (Nederlands sprintkampioen op het ijs) vertelde: ‘Ik heb vroeger jaren geschaatst en toen zijn er veel vrijwilligers voor mij bezig geweest. Het is mooi om nu aan de andere kant te staan en ook mijn steentje bij te dragen.’

Doel
Het Vrijwilligershuis Nieuwegein heeft als doel om alle vrijwilligers, vrijwilligersorganisaties en inwonersinitiatieven in Nieuwegein te versterken. Tijdens Nationale Vrijwilligersdag werd duidelijk hoe rijk Nieuwegein is aan initiatieven: het terugvinden van huisdieren, een speelgoedbank voor kinderen, zorgen voor ouderen in hun laatste levensfase – alles kan met vrijwilligerswerk.

In het nieuwe jaar zullen wij op onze nieuwe locatie op Boogstede 12 vele workshops, lezingen en netwerkmogelijkheden bieden om de vrijwillige inzet in onze stad naar een hoger niveau te tillen. Ondertussen draait onze vacaturebank op volle toeren, want met de goede voornemens in het vooruitzicht zullen zeker vele vacatures vervuld worden!

Heb jij nog een gaatje in je agenda te vullen nu, of in het nieuwe jaar? Neem dan een kijkje bij onze vacatures, door de diversiteit zit er altijd iets tussen wat bij jou past!

Deel: