Blog

Kaartenactie: een glimlach per post

Geplaatst op: 11 juni 2020 • Leestijd: 3 minuten

De afgelopen drie maanden is met het uitbreken van een wereldwijde pandemie voor iedereen het dagelijkse, vertrouwde leven ingrijpend veranderd. De noodzakelijke maatregelen hadden en hebben voor een grote groep verstrekkende gevolgen. Ook al kan en mag er inmiddels weer veel meer, we zijn de ‘gevarenzone’ nog lang niet uit.

Er zijn ondanks de versoepelingen nog steeds mensen die het zwaar hebben, met name door eenzaamheid of verlies. Bijvoorbeeld doordat zij ook vóór de coronacrisis weinig mensen om zich heen hadden, een dierbare verloren zijn of omdat zij in een kwetsbare risicogroep vallen.

Kaartenactie – doe jij ook mee?

Om die reden hebben wij een kaartenactie opgezet. We hebben onlangs 400 handgeschreven kaartjes bezorgd aan mensen die dat hard nodig hebben. Een geslaagde actie: de waardering en blijdschap onder de ontvangers was erg groot. Een glimlach per post!

Meer post is nog steeds zeer welkom. Het zou geweldig zijn als deze actie een vervolg krijgt, met een bijdrage van jou. Daarom vragen wij of jij ook een kaartje wilt sturen. Laat anderen weten dat zij niet worden vergeten door middel van een persoonlijke boodschap.

Meedoen aan deze kaartenactie is heel eenvoudig:

  1. Schrijf iets liefs of een grappige boodschap op een vrolijke kaart (Of meer kaarten? Ja graag!).
  2. Houd je boodschap zo algemeen mogelijk.
  3. Kies één of meerdere organisaties (zie hieronder) en adresseer je kaartje met ‘Kaartenactie VrijwilligersHuis Nieuwegein’ op de plek waar je normaal de naam van de geadresseerde schrijft.
  4. Breng langs of stuur met de post, de deelnemende organisaties zijn van deze actie op de hoogte.

De organisatie is zelf verantwoordelijk voor de verdeling van de binnengekomen post. Zij kunnen dit bijvoorbeeld uitdelen aan de meeste eenzame cliënten, of op een centrale plek tentoonstellen (aan een prikbord of gezellige slinger).

Onderaan deze pagina vind je een aantal deelnemende organisaties in Nieuwegein. Deze organisaties werken met cliënten die ontzettend blij worden van een kaartje of andere vrolijke post.

Maak het zelf!

Als je dan toch bezig gaat met kaartjes sturen, is het misschien een leuk idee om zelf unieke kaarten te maken. Heel origineel met een echte persoonlijke ‘touch’ en bovendien een fijne, creatieve bezigheid als je iets meer tijd hebt. Op YouTube vind je diverse inspirerende filmpjes, zoals dit  eenvoudige, lowbudget instructiefilmpje.

Veel mensen vinden het ook erg leuk om kindertekeningen te ontvangen. Misschien wil je kind, kleinkind, of buurjongen/-meisje wel een mooie tekening maken? Werk je op een school of kinderdagverblijf? Wellicht een leuk idee om met je eigen groep kaartjes te maken en te versturen (of door iemand langs te laten brengen).

Veel schrijfplezier!

 

Organisaties en locaties die graag kaartjes ontvangen:

 

De Vijfsprong

Henry Dunantlaan 4 b

3434 CG Nieuwegein

 

Proxima Terminale Zorg Hospice

Veldhoeve 1

3438 LL Nieuwegein

 

Reinaerde De Batau

Zwaardenburg 54

3437 RP Nieuwegein

 

Reinaerde De Grienden

Ringfazant 93

3435 SG Nieuwegein

 

Kaartje in de kratZorgSpectrum

Je mag het bij de locaties van ZorgSpectrum ook langs brengen, krat voor elke locatie.

  • Locatie De Geinsche Hof

Vuurscheschans 75-77

3432 TX Nieuwegein

 

  • Locatie De Dichter

Roland Holstlaan 1,3, 5 en 7

3431 GP Nieuwegein

 

  • Locatie St. Antonius ziekenhuis – afdeling B3

Koekoekslaan 1

3435 CM Nieuwegein

 

  • Locatie Vreeswijk

Lekboulevard 10

3434 GL Nieuwegein

Deel: