In gesprek met Nicole van Sloten

“Op mijn twaalfde stond ik al gehaktballen te draaien voor de club.”

Nicole is niet voor niets erelid, al van kleins af aan ging ze met haar ouders mee naar voetbal. Sinds jaar en dag is ze vrijwilliger bij voetbalvereniging Vreeswijk, waar ze in de kantinecommissie zit en teammanager is van Heren 1. Voetbalvereniging Vreeswijk bestaat al sinds de jaren ’20 van de vorige eeuw. Sinds de jaren ’30 is er ook een jeugdafdeling. Tegenwoordig hebben ze zowel zaal- als veldvoetbal. Ook zijn ze erg trots op hun eigen dames- en meisjesteams!

Wat doe je precies en waarom?

“Naast mijn activiteiten als voorzitter van de kantinecommissie, houd ik me als teammanager van Heren 1 bezig met alles wat erbij komt kijken, rondom de wedstrijden. Ik zit in de bestuurskamer, praat met de scheidsrechter en de tegenstander, maar regel bijvoorbeeld ook de broodjes.

Het is iets wat je gewoon hoort te doen, vind ik. Mensen roepen al snel dat ze het zo druk hebben en dat ze nergens tijd voor hebben. Dat is jammer, want het is zo leuk om te doen. Je leert veel mensen kennen en krijgt er waardering voor. Ja, vrijwilligerswerk hoort er gewoon bij!”

Je bent erelid omdat je al sinds 1 december 1977 lid bent van de club. Doe je ook al lange tijd vrijwilligerswerk?

“VSV Vreeswijk stroomt al generatieslang door de aderen van onze familie, ik ging vanaf de wieg mee naar voetbal. Op mijn 12e stond ik al gehaktballen te draaien en hielp ik bij de snoepverkoop. Daarna ben ik altijd doorgegaan met vrijwilligerswerk. Voor de club, maar ook op de school van mijn kinderen. Toen ik stopte in de OR van school, ben ik voorzitter geworden van de kantine, dus nog meer voor de club.”

Het enthousiasme spat er af bij jou! Hoeveel uur per week doe je dit?

“Tegenwoordig besteed ik er gemiddeld zo’n 12 tot 16 uur per week aan. Dat komt ook doordat alle drie mijn kinderen op voetbal zitten.”

Dat zijn best veel uren, wat staat daar voor jou tegenover?

“Heel veel gezelligheid en waardering. Natuurlijk zijn er wel eens dagen dat ik even geen puf heb. Maar als ik daar dan eenmaal ben, is het toch altijd weer gezellig. Dat krijg ik ook te horen van anderen die bijvoorbeeld de verplichte bardienst draaien. Ze zien er aanvankelijk tegenop, maar dan blijkt het achteraf toch heel leuk te zijn!”

Wat zou je, als doorgewinterde vrijwilliger, tegen de andere vrijwilligers willen zeggen?

“We zijn heel erg blij met jullie, vooral lekker doorgaan zo. We kunnen er altijd nog meer vrijwilligers bij gebruiken; voorzitters, kantinedienst of bij de technische commissie. Doe gewoon vrijwilligerswerk, je krijgt er zoveel gezelligheid voor terug!”

 

Foto: Fototeam KenM

Deel:
Leeftijd: 51
Woonplaats: Nieuwegein
Organisatie: VSV Vreeswijk
Leukste ervaring:

“Het is altijd leuk om te doen, maar de feestavonden en kampioenschappen springen er echt uit.”


Ook vrijwilliger worden? Kijk bij vacatures.