In gesprek met Alaa Mahmoud

“Ik wist niet eens dat er zoveel kinderen wonen in mijn wijk”

Vrijwilligershuis Nieuwegein interviewt ditmaal de uit Egypte afkomstige Alaa. Ze is afgestudeerd in massacommunicatie en moeder van een zesjarige dochter. Op dit moment steekt ze met veel plezier een groot deel van haar vrije uren in Blokhoeve Sociaal.

Blokhoeve Sociaal is samen met Galecop Sociaal onderdeel van Nieuwegein Sociaal. Het is opgezet met als doel om saamhorigheid te creëren binnen de wijk en buurtkinderen meer plezier te laten beleven.

Voor wie nog nooit van Blokhoeve Sociaal heeft gehoord, zou je in een paar woorden kunnen uitleggen wat je precies doet?

“Blokhoeve Sociaal is een platform dat voornamelijk speciaal voor kinderen is opgericht. We geven onder andere workshops zoals cupcakes bakken, of zelf slijm maken, maar er zijn bijvoorbeeld ook filmavonden. Met kerstmis hebben we een enorme kerstboom versierd met wensballen.”

Wat was je drijfveer om dit op te starten?

“Ik woon hier nu twee jaar en ik zag dat er niet zoveel te doen was voor kinderen. Dat kon beter. Het begon toen ik naar het buurthuis ging omdat ik aan het werk wilde. Ik wilde niet langer thuis zitten maar wat doen, vooral ook om de Nederlandse taal te leren. De taal leren is nog niet echt gelukt, maar ik heb wel geleerd om mensen uit te nodigen. Wij zorgen nu voor leuke, creatieve en gezellige naschoolse activiteiten, zodat kinderen meer plezier kunnen beleven. Daarnaast willen we ook buren bij elkaar te brengen. Een sociaal samenzijn voor iedereen.”

Hoe lang doe je dit nu en wat vind je tot nu toe het leukst aan je werk?

“Ik doe dit vrijwilligerswerk nu een jaar.  Het leukst is toch wel om steeds weer nieuwe mensen te ontmoeten.”

Komen er veel geïnteresseerden af op wat jullie organiseren?

“We organiseerden afgelopen jaar activiteiten met Sint Maarten. Daar kwamen dit jaar meer dan honderd kinderen op af! Ik wist niet eens dat er zoveel kinderen wonen in mijn wijk.”

Wat ontzettend leuk zeg, zoveel enthousiasme, daar doe je het toch voor! Wil je nog lang doorgaan met Blokhoeve Sociaal?

“Zo lang als nodig is. Voor altijd dus!”

 

 

Foto: Fototeam KenM

Deel:
Leeftijd: 31
Woonplaats: Nieuwegein
Organisatie: Blokhoeve Sociaal
Leukste ervaring:

“Dat het me is gelukt om mensen enthousiast te krijgen en te motiveren om vrijwilligerswerk te gaan doen.”


Ook vrijwilliger worden? Kijk bij vacatures.