Er écht voor iemand ZIJN…

Dat doe je bij Proxima Terminale Zorg!

Blog

Hospice zoekt versterking

Geplaatst op: 19 mei 2020 • Leestijd: 2 minuten

Stichting Proxima Terminale Zorg begeleidt mensen in hun laatste levensfase. Met behulp van deskundige vrijwilligers verzorgen zij de nodige tijd, aandacht en ondersteuning aan mensen in hun eindelevenstraject en hun naasten. Vrijwilligers worden door Proxima opgeleid en werken nauw samen met professionele verpleegkundigen. Deze ondersteuning vindt plaats in de Hospice in Nieuwegein en ook bij terminaal zieke mensen thuis.

Hospice Nieuwegein is op zoek naar vrijwilligers

Hospice Nieuwegein

In de Hospice Nieuwegein werkt momenteel een groot aantal vrijwilligers. Toch is er vraag naar meer hulp. Vrijwilligers komen en gaan, in coronatijd maar ook daarbuiten. Op dit moment  zoeken zij mensen die 4 tot 8 uur per week tijd hebben en niet in de coronarisicogroep vallen. Belangstellenden kunnen zich aanmelden voor een kennismakingsgesprek. Als het voor beide partijen goed voelt, kan een inwerktraject gestart worden van zes keer een dienst van vier uur meedraaien. Ook is er een introductietraining van twee dagen. Op dit moment gebeurt dit in aangepaste vorm.

Je vindt deze vacature op onze website.

De Hospice in coronatijd

Ook nu in coronatijd kan Proxima Terminale Zorg de hospice openhouden zoals voorheen. Er worden geen patiënten opgenomen die zijn besmet met COVID-19 (coronavirus), zij worden vooraf getest. De stichting zorgt ervoor dat de vrijwilligers veilig kunnen werken en houdt strikt rekening met de coronamaatregelen. Als vrijwilliger heb je uiteraard wel contact met de patiënten/gasten, maar bezoek is beperkt. Tussen medewerkers en vrijwilligers wordt de 1,5 meterregel aangehouden.

Heb je vragen, belangstelling of wil je je rechtstreeks aanmelden? Mail dan naar: info@proxima-terminalezorg.nl

Meer weten over werken bij Proxima Terminale Zorg?

Lees dan het mooie interview dat wij verleden jaar hadden met vrijwilligster Jantine van Muiswinkel. Ook op de website van Proxima vind je veel informatie en impressiefoto’s.

 

 

 

 

Deel: