Blog

Help mee met de eierenjacht!

Geplaatst op: 6 april 2020 • Leestijd: 2 minuten

Je kunt ze bijna niet gemist hebben: de beren in ramen van diverse huizen in Nieuwegein (en ook elders in Nederland, België en zelfs in Australië). De teddyberen lijken bijna de huizen te bewaken als poortwachters, maar zijn bedoeld voor kinderen (en volwassenen!) om op te sporen. Op de Facebookpagina van de Berenjacht in Nieuwegein kun je handige afstreeplijsten vinden, wat het tellen en bijhouden vergemakkelijkt. Een leuk tijdverdrijf nu er verder niet zo heel veel te doen is, plus een portie gezonde lichaamsbeweging.

Gespot op Facebook: eierenzoektocht

Op de Berenjacht Facebookgroep lazen wij het initiatief om met Pasen hetzelfde te doen met paaseieren. Hang een Paasei voor het raam!  Zeker als je in je eigen buurt alle beren al hebt gevonden, is dit een leuke afwisseling. Wij vinden het een topidee.

Het principe is eenvoudig: versier een paasei en hang hem op Eerste Paasdag (zondag 12 april) in je raam. Misschien stiekem een klein beetje verstopt achter een plant? Zo kunnen de kinderen van Nieuwegein met Pasen paaseieren zoeken bij jou in de wijk! Omdat wij het zo’n leuk initiatief vinden, hebben we twee eieren ontworpen om het wat makkelijker te maken. Voor de echte creatievelingen hebben we een leeg ei, zodat die helemaal zelf naar eigen idee kan worden geverfd, beplakt met plaatjes uit tijdschriften of versierd met mooie stickers of glitters.

Een vrijwilligersklusje vanuit eigen huis

Doe jij ook mee? Dit vrolijke ‘vrijwilligersklusje’ is voor jong en oud en kan gewoon vanuit je eigen huis! De eieren vind je hier:

  1. Een ‘gewoon’ paasei, bijvoorbeeld voor kleine kinderen (download in PDF)
  2. Een mandala-paasei, als je heel erg van kleuren houdt (download in PDF)
  3. Een paasei voor de creatievelingen, als je je heel erg verveelt! (download in PDF)

Weet jij iemand die dit ook leuk vindt om te doen, maar geen printer heeft? Eentje extra printen is een kleine moeite en heel erg lief!

Houd je aan de veiligheidsregels van de overheid

Denk bij het zoeken naar eieren aan:

– voldoende afstand houden

– ben je verkouden of grieperig, blijf dan thuis

– met niet meer dan twee tegelijk op pad, tenzij je uit één gezin komt

– handen wassen bij thuiskomst

Wij wensen iedereen heel veel kleur- en eierzoekplezier! En als je toch de kleurpotloden hebt liggen, vergeet je de kleurwedstrijd niet? Meedoen kan nog tot en met Tweede Paasdag.

 

Deel: