Blog

Handige tips bij aanmelding

Geplaatst op: 7 juni 2019 • Leestijd: 4 minuten

Om optimaal gebruik te maken van onze diensten, begin je bij een aanmelding op onze website. Je vindt de mogelijkheden voor het aanmaken van een account bovenin de menubalk. Of je nu een maatschappelijke organisatie bent, of iemand die graag iets wil doen voor anderen als vrijwilliger, zonder een aanmelding kunnen wij je niet zichtbaar maken. Deze zichtbaarheid is van groot belang bij het leggen van verbindingen.

Aanmeldtips voor maatschappelijke organisaties

Meld je aan met behulp van onderstaande tips. Het is een eenvoudige manier om te laten zien wat je als organisatie doet. Je kunt uiteraard al je openstaande vrijwilligersvacatures plaatsen. En wist je al dat je ook evenementen en activiteiten waarbij vrijwilligers zijn betrokken op onze website kunt delen?

Belangrijk om te weten: ook als je op het moment geen vacatures hebt, is het nuttig om je aan te melden; het vergroot je vindbaarheid voor vrijwilligers en samenwerkende organisaties.

Heb je al een account, dan adviseren wij deze na te lopen met de volgende tips en indien nodig bij te werken:

 1. Gebruik voor het aanmaken van een organisatie account een algemeen e-mailadres zodat het account overdraagbaar is. Het liefst dus geen privé e-mailadres gebruiken.
 2. Vul het aanmeldformulier zo zorgvuldig mogelijk in. Na ontvangst van de bevestiging met activatiemail kun je nog allerlei wijzigingen aanbrengen.
 3. Omschrijf je organisatie zo, dat mensen in een paar zinnen weten wat je doet.
 4. Na activatie is er ook mogelijkheid tot het toevoegen van bijvoorbeeld een foto en een duidelijk logo van je organisatie. Maak daar beslist gebruik van en kies voor een leuke, pakkende foto. Beelden zeggen alles!
 5. Kijk je tekst nauwkeurig na op taalfouten, of laat er een tweede persoon naar kijken. Een foutloze tekst leest nou eenmaal prettiger en laat een goede, professionele indruk achter. Hulp nodig? Neem gerust contact met ons op en wij helpen je verder.
 6. Maak efficiënt gebruik van onze mogelijkheden. Dringend op zoek naar vrijwilligers? Plaats je vacatures op onze website en wij gaan voor je aan het werk (binnenkort volgt nog een overzicht met tips voor het aanmaken van vacatures)! Om extra aandacht te vragen voor een vacature met prioriteit, is het raadzaam om contact op te nemen. Dan zetten ook wij alle zeilen bij!
 7. Heb je veel doorstroom binnen je team van vrijwilligers? Ook permanente vacatures zijn welkom, denk er wel aan deze iedere drie maanden opnieuw te activeren (daarvoor ontvang je van ons een herinneringsmail).
 8. Je kunt jouw evenementen en activiteiten ook delen via onze website. Wij kunnen indien gewenst deze promoten via bijvoorbeeld onze Facebookpagina of Molenkruierpagina. Ook hiervoor geldt: schroom niet om contact op te nemen!
Aanmeldtips voor nieuwe vrijwilligers

Wil jij jezelf ook graag ontwikkelen door nieuwe ervaringen op te doen? Je kunt via de website rechtstreeks op de vacatures reageren. Zie je tussen ons aanbod aan vacatures nog niets staan wat bij je past, maar wil je wel graag vrijwilligerswerk gaan doen? Meld je dan aan als vrijwilliger en wij gaan voor jou op zoek! Organisaties die zijn ingelogd, kunnen jou ook rechtstreeks benaderen voor een vrijwilligersfunctie.

Heb je al een account, dan geldt ook voor vrijwilligers: loop je profiel regelmatig na of deze nog klopt. Misschien ben je niet meer iedere dag beschikbaar, of heb je intussen cursussen gevolgd die nuttig zijn bij vrijwillige inzet. Altijd handig om te vermelden!

Neem bij de aanmaak van een nieuw account de volgende tips in acht:

 1. Vul zoveel mogelijk in wat je kwijt wilt, je talenten, wat je het liefst doet, en welke wijk jouw voorkeur heeft. Zo maak je nog meer kans op maatwerk in vrijwilligerswerk.
 2. Zorg dat je aanmelding vrij is van taalfouten. Vind je dat lastig? Kom gerust bij ons langs, en wij helpen jou met je aanmelding.
 3. Blijf regelmatig zelf zoeken naar vacatures. Je vindt ze op de website, maar we promoten ook regelmatig opvallende pareltjes via onze Facebookpagina (vergeet ons niet te volgen!) of in onze vaste pagina in de Molenkruier.

Het team van het VrijwilligersHuis wenst iedereen veel succes bij het aanmaken van een account. Uiteraard is iedereen die iets doet of wil doen op het gebied van vrijwillige inzet welkom. Heb je toch nog vragen? Kom langs, bel of mail, wij staan graag voor je klaar. Tot gauw!

 

Deel: