Blog

Gastblog van Nicole over waardering

Geplaatst op: 10 januari 2019 • Leestijd: 2 minuten

Nicole over waarderingOns eerste blog van 2019 is meteen een gastblog van Nicole van Nimwegen. Nicole woont bijna dertig jaar in Nieuwegein, werkt als HR-professional in het ziekenhuis en is vrijwilligster in hart en nieren. Ze noemt vrijwilligerswerk vanzelfsprekend, verbindend en verrijkend.

Op dit moment is ze actief als secretaris/ projectleider bij het comité 4 en 5 mei Nieuwegein. Sinds kort is ze eveneens lid van de Raad van Toezicht van de Tweede Verdieping, waar ze als ervaringsdeskundige advies geeft op het gebied van Jeugd en (Passend) Onderwijs. En vandaag schrijft ze voor ons een stukje over waardering!

 

Een blijk van waardering

Brief met blijk van waarderingVrijwilligerswerk is voor mij vanzelfsprekend, al vele jaren probeer ik op diverse terreinen mijn steentje bij te dragen. Afgelopen week ontving ik een handgeschreven brief met een kleine attentie van een van de organisaties waarvoor ik actief ben. Dat voelde als een echte blijk van waardering, want hier heeft iemand moeite voor gedaan. Ik was oprecht geraakt.

In de decembermaand zijn vrijwilligers in veel organisaties onderwerp van gesprek. “Moeten we ze een kerstpakket geven en uitnodigen voor de kerstborrel of is een kaartje of digitale wens voldoende?”

Deze vragen zijn voor medewerkers die betaald werk verrichten niet aan de orde. Zij hebben als vanzelfsprekend recht op iets extra’s.

Het is eenvoudig en levert zoveel op

Dat vind ik best raar eigenlijk. Zou het niet juist andersom moeten zijn? Ook bij verenigingen en organisaties die volledig afhankelijk zijn van de inzet van vrijwilligers, schiet die persoonlijke aandacht er nogal eens bij in. Terwijl het zo eenvoudig is: een kaartje met een verjaardag, de attentie aan het einde van het jaar of een bedankje na een groot evenement.

Het kost misschien wat tijd, maar het levert zoveel op. Namelijk: bevlogen vrijwilligers, die graag verbonden blijven aan je organisatie. Dat zijn potentiële ambassadeurs, die net als ik vandaag aan hun omgeving zullen laten weten hoe ze gewaardeerd worden.

Deze ambassadeurs zijn uiteindelijk de beste recruiters voor nieuwe vrijwilligers. Want een blije reactie, daar kan geen advertentie tegenop! Ik wens iedere vrijwilliger een mooi jaar met oprechte waardering en aandacht.

 

Wij vinden het leuk om zulke verhalen te lezen! Wil jij ook een gastblog schrijven? Stuur je stukje met een paar leuke foto’s naar info@vrijwilligershuis-nieuwegein.nl

Deel: