Blog

Gastblog van Marjan over AkoestiCafé

Geplaatst op: 17 januari 2019 • Leestijd: 3 minuten
David Munnelly bij AkoestiCafé
David Munnelli (bron: AkoestiCafé/Fototeam KenM)

Vrijwilligerswerk stroomt door de aderen van heel veel Nieuwegeinse burgers. De diversiteit op het gebied van vrijwilligerswerk is eindeloos. Of het nu gaat om de speelgoedbank, dierenopvang, of een creatieve middag met bewoners van een verzorgingstehuis, wij zien één grote overeenkomst: het enthousiasme onder de vrijwilligers is enorm. Dat komt omdat zij stuk voor stuk handelen vanuit liefde en passie. AkoestiCafé is ook op zoek naar zulke gepassioneerde vrijwilligers. Marjan Vernooy, onze adviseur in het domein  Kunst en Cultuur vertelt hierover in het gastblog dat ze voor ons schreef.

AkoestiCafé: gratis akoestische livemuziek

Elke tweede woensdag van de maand organiseert AkoestiCafé Nieuwegein een avond met live luistermuziek op wisselende locaties in Nieuwegein. Denk hierbij aan ’t Veerhuis, Wijnfort Jutphaas, het theatercafé van De KOM en café De Burgemeester.

Per avond zijn er twee of drie optredens van beginnende en professionele muzikanten en bands. Het aanbod is gevarieerd. Het is muziek van alle stijlen, als het maar akoestisch is. Iedereen mag zonder drempels komen genieten van verrassende muziek. De toegang is gratis, maar een vrijwillige financiële bijdrage wordt zeer op prijs gesteld.

Els Beving (eveneens adviseur Kunst en Cultuur) en ik, bezochten de eerste editie van AkoestiCafé 2019. Het was een geweldige avond met virtuoos gitaarspel van Dennis van der Sanden en bijzondere accordeonmuziek van de uit Ierland afkomstige David Munnelly. We hebben genoten van deze twee muzikale verrassingen.

Volledig afhankelijk van vrijwilligers
Martin Koot, initiatiefnemer van AkoestiCafé
Martin Koot, initiatiefnemer AkoestiCafé

Het AkoestiCafé wordt gerund door vrijwilligers. Initiatiefnemers zijn Myrjam en Martin Koot, gesteund door vrijwilligers die de techniek verzorgen. Per keer trekken ze 50-80 muziekliefhebbers, een beetje afhankelijk van de beschikbare ruimte in de gekozen locatie. Ze bieden artiesten een professioneel klein podium. Ook worden er mooie foto’s (Fototeam KenM maakt al bijna 20 avonden lang belangeloos prachtige foto’s) en opnames gemaakt van het optreden. Het is heerlijk afwisselend om tussen het kletsen met bekenden door een tijdje stil samen naar muziek te luisteren.

AkoestiCafé bij het zomerfestival 2018
AkoestiCafé bij het zomerfestival 2018

Behalve de maandelijkse avonden, is AkoestiCafé actief tijdens grotere evenementen. Zo stonden ze afgelopen juli met een sfeervolle huiskamertent tijdens GeinBeat 2018 op de Middengaarde (Galecopperzoom). In augustus was AkoestiCafé een van de publiekstrekkers tijdens het Zomerfestival op Fort Jutphaas. Dit keer met een rijk en gevarieerd muziekprogramma op het openluchtpodium (gelukkig met overkoepelende tent, want het regende af en toe).

 

Nog twee beschikbare vacatures bij AkoestiCafé

AkoestiCafé heeft momenteel twee vacatures: een voor marketeer en een technisch medewerker.

De eerste gaat het team helpen nog meer bekendheid te geven aan de muziekevenementen, onder andere via de sociale media. De technisch medewerker zorgt in een klein team voor licht en geluid tijdens de optredens. Er is een belangrijke voorwaarde om voor deze functies in aanmerking te komen: je moet dol zijn op muziek!

Enthousiast geworden door dit muzikale verhaal? Je vindt de vacatures op deze website of loop gerust binnen voor informatie bij het VrijwilligersHuis aan Boogstede 12 in CityPlaza.

AkoestiCafé
Word jij ook member van de AkoestiCafé-crew?

 

 

Deel: